Életnagyságú LEGO Bugattival találkozhatsz a WestEndben!

Testközelből nézheted meg a világ egyetlen vezethető LEGO Technic modelljét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett Budapestre a LEGO kockákból épült, működőképes Bugatti Chiron.

Igazi ritkaságot rejt a WestEnd City center bevásárlóközpont legalsó szintje, ott is a Millenium udvar. A LEGO ugyanis elhozta Budapestre az életnagyságú Bugatti Chiront, amelyet apró építőkockákból raktak össze. Ám nem csak ez az autó különlegessége.

A LEGO Chiron működik, gurul, vezethető, amivel egyedülálló az egész világon.

Ráadásul állítólag nincs ragasztva sehol, mindent az építőkockák tartanak össze!
Hirdetés
Hogy mennyi építőkockáról beszélünk? Nos, elképesztő mennyiségről. Összesen több mint egymillió elemet használtak fel a megépítéséhez, ebből 339 különböző típusú Technic elemet. Az egyetlen részlet az autón, ami nem Legóból készült az a kerék, pontosabban a kerekek és a könnyűfém keréktárcsák. Még a motor is különféle LEGO elemekből épült, egészen pontosan 2304 darab Power Functions motorból, 4032 darab Technic fogaskerékből és 2016 darab Technic kereszttengelyből.
A LEGO Bugatti megépítésére 14 438 munkaórát szántak, és csupán 16 ember dolgozott rajta. Természetesen a mérlegelés sem maradt el, amely után kiderült, hogy 1500 kilogrammot nyom. Ezt 5,3 lóerővel és 92 Nm forgatónyomatékkal képes mozgatni, persze mondanom sem kell, nem olyan vehemenciával, mint az eredeti Chiront a nyolcliteres, W16-os motor.
„Nagyon örülünk, hogy a magyar közönség is láthatja ezt a világszerte népszerű és egyedülálló modellt, ami a lehető legjobban példázza, hogy csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mi mindent lehet megépíteni LEGO Technic elemekből. A játék nélkülözhetetlen készségeket fejleszt, olyan készségeket, amelyek segítségével a gyerekek megállják majd a helyüket a jövőben, kreatívan és rugalmasan gondolkodnak, és olyan remek dolgokat képesek létrehozni, mint ez a szuperautó” – mondta Siket Lóránt a LEGO Hungária Kft. kommunikációs vezetője. Hozzátette még a Chiron bemutatóján, hogy nagyon fontos megfelelő mennyiségű időt szánni a játékra, a készségfejlesztő hatás kifejtéséhez. Egy felmérés alapján ugyanis sok gyerek időhiányra panaszkodott. Boldogok, amikor játszhatnak, de nem jut rá idejük. Ne felejtsünk el tehát minél több minőségi időt eltölteni a gyermekekkel! Érdemes megmutatni nekik a Bugatti Chiront is, ami szeptember 22-ig lesz kiállítva, emellett szeptember 21-én szombaton és 22-én vasárnap izgalmas programokkal, például Technic autóversennyel és távirányítós modellek tesztvezetésével várják az érdeklődőket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?