Elgurult a gyógyszer Abtéknál? Brutális Audi A1-et kreáltak!

Daniel Abt 400 lóerős Audi A1-et álmodott magának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audik tuningolásával foglalkozó műhelyek egyik legismertebbike az ABT, ám az ügyvezető igazgató fia, Daniel a négykarikás márka Formula E csapatából is sokak számára ismerős lehet. A fiatal versenyző most építtetett magának egy 400 lóerős A1-et!

Talán első pillantásra egy DTM versenyautóra emlékeztet az ABT Audi A1 „1of 1”, többek között a masszív szélesítések és a látványos, szénszálas műanyagból készült légterelők miatt. Persze mégiscsak a fényezés az első, amivel felhívja magára a figyelmet. Pontosabban a fólia, hiszen a „Split Design” fantázianevű mintát nem felpingálták, csak felragasztották az A1-re. Szintén versenyautós részlet a központi anyás kerekek megléte. A 19 colos könnyűfém keréktárcsákon a vörös jelölés Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsok feszülnek, de szükség is van rájuk, hogy az autó brutális ereje megfelelő tapadással jusson az aszfaltra. Ebben az A1-ben ugyanis 400 lóerős motor dolgozik. Ráadásul ez „csak” egy kétliteres TFSI. Ugyanakkor nem klasszikus tuning módszerekkel tornázták fel az erejét. Ezt a négyhengeres TFSI motort az alapoktól az ABT építette fel, a saját ízlésének és céljainak megfelelően. Természetesen a futóművet és a fékrendszert is az autó hatalmas teljesítményéhez igazították, és természetesen az utastér sem maradt érintetlen.
Hirdetés
Hátul bukócső is jelzi, hogy versenypályára szánták a gépet, amúgy pedig egy igazi Alcantara „orgia” a belső. Szinte mindent ezzel az anyaggal burkoltak, még a DGS váltókarjának buksiját is. A kormánykeréken azonban szénszálas betétek is felfedezhetők, egyszóval bent is komoly sportautó benyomását kelti a méregerős A1. Amelyből csupán egyetlen példány készült, szóval az utcákon nem valószínű, hogy sűrűn összefuthatsz vele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?