Elgurult a gyógyszer – megnyílt az AMTS

Ez a hétvége az autóké, meg persze a motoroké, de sok mást is láthatunk a Hungexpón

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tíz éve aligha gondoltuk volna, de mára az év legjelentősebb autós eseménye lett az Autó, Motor és Tuning Show. Érdemes kinézni e hétvégén a Hungexpóra!


Tavaly volt a 10 éve, hogy Szegeden megnyitotta kapuit a Carstyling.hu Tuning Show, amiből aztán kinőtte magát a budapesti Hungexpón tartott Autó, Motor és Tuning Show. A szervezőgárda azóta is változatlan, a Carstyling.hu Tuning Show pedig ma is szerves része az idén e hét péntek reggel nyílt és vasárnap este 6-ig tartó AMTS-nek. Átépített autók, tuningműhelyek, hifisták ugyanúgy felsorakoznak, ahogyan az autómárkák forgalmazói is. Ez egy olyan tuningshow, ahol a Toyota is kint van a hibridjeivel vagy a Fiat is az olcsó szedán új Tipóval. Néhány standdal odébb pedig dübörög a zene, villódznak a fények.
Hirdetés

Ha utóbbitól zsongana a fejünk, le lehet ülni egy frissítőre, wifin fel lehet tölteni a Facebookra a kint készült képeket a Használtautó.hu standján (A pavilon, 73-as stand), ahol még Batmannel és Supermannel is lehet fotózkodni, illetve velük nyerni is, valamint a tavaly épült Mustang is megtekinthető. De át is lehet menni a főhelyszínnek számító A pavilonból a D-be, ahol az Autós Nagykoalíció idén is megvalósította a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítást. Audi R8, TTS, Opel Adam, Suzuki Vitara - csak néhány példa azon autókból, amelyek itthon készülnek, illetve amikben van magyar munka. Álmélkodni bőven lehet a Classic Auto & Motor Show veterán, illetve átépített veterán autói előtt is, de a legnagyobb móka a B pavilon a Carstyling.hu Tuning Arénával. Annyira beteg vicces kreálmányokkal lehet találkozni, hogy azt az ember nem is gondolná. Érdemes végiglapozni galériánkat, ami persze csak a felhozatal töredékét mutatja be.
Van azonban olyan is, amit nem tudunk visszaadni. Az Essen Motor Show alkalmával már vizsgázott szinkronpályás Gymkhana Aréna gumifüstölését például a helyszínen kell átélni. A futamok során mindig két versenyző lesz egyszerre a pályán - így az elmúlt években megszokottnál is sokkalta komolyabb látványra számíthatunk. Mivel ez a szakág évadnyitó versenye, számtalan pilóta és versenygép is itt debütál. Persze nem csak autóverseny akad odakint: a "G" pavilon melletti betoncsíkon a szombati napon kerül sor a Hungarian Stunt Riding Championship idei első állomására, gyakorlatilag folyamatos motoros Streetfighter Show várja a látogatókat. Nem messze onnan pedig hatalmas sánc épült a Freestyle Motocross pilótáinak, akik több mint 20 méteres ugratások során igyekeznek a lehető legtöbb és leglátványosabb figurát bemutatni a levegőben.
Ha mindez nem lenne elegendő, említhető még a Budapest Motorfesztivál, az EMAT - Épített Autók és Motorok Találkozója, a Veterán Motor Kiállítás vagy a Használtmotor vásár, de ott az Autóépítő Aréna is, ahol már épül át a minap megmutatott, mostanra persze már alaposan levetkőztetett, vasárnap pedig új formájában megnyerhető BMW Z4 Roadster. És akkor arról még nem is szóltunk, hogy a pavilonok telis-tele vannak tekintetet vonzó hölgyekkel, van Miss AMTS szépségverseny is, meg persze temérdek játékos program is és nem mellesleg egy külön pavilon a gyerekek számára is; bár a tapasztalatok szerint őket is leginkább a felvonultatott autók, motorkerékpárok, jet skik, illetve egyéb járművek (a repülőig bezárólag nagyjából minden van) érdeklik a leginkább. Ha valaki kimenne, esélyt adna magának, hogy nyerjen egy BMW Z4-est, az AMTS oldalán időt spórolva online is megveheti belépőjegyét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?