Elhunyt a legendás Ferrari-tervező, Sergio Scaglietti

91 éves korában elhunyt Sergio Scaglietti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idős mester, Enzo Ferrari kedvenc karosszéria-építője volt Sergio Scaglietti, ő tervezte a legkeresettebb Ferrarikat.

Már a Ferrari is megerősítette a hírt, hogy vasárnap késő este elhunyt legendás karosszéria-tervező és építő kollégájuk, Sergio Scaglietti.
A 91 évesen elhalálozott mester neve összeforrt a Ferrariéval, a fiatalabbaknak is ismerős lehet a mostani FF-et megelőző, V12-es, 2+2 üléses 612 Scaglietti végéről, de azt a modellt számtalan, nála sokkal többre tartott Ferrari megtervezése előzte meg.
Enzo Ferrari figyelmét Maranellóban hívta fel magára a szintén ott dolgozó Scaglietti, még a cégalapítás első éveiben. Rövid idő alatt ő lett Ferrari kedvenc tervezője és karosszéria-építője, ő tervezte többek között gyűjtők által legkedveltebb három típust, a 250 GTO-t, a 250 GT Californiát és a 250 Testa Rossát.
Hirdetés
Scagliettit azért csodálták, mert minták és rajzok nélkül, pusztán kézi szerszámok használatával alakította ki a fémlemezekből azokat a csodálatos formákat, amelyeknek köszönhetően a Ferrari ilyen világhírre tett szert. Végül az 1960-as években adta el cégét a Fiatnak, és 1977-ben vált a Ferrari márka állandó részlegévé. A Scaglietti részleg napjainkban is aktívan működik, a már említett 612 mellett az ő kezük munkáját dicséri az F430 formája is. Nyugodjék békében, bár autói által örökké élni fog!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?