Eljött az idő, megépült a gyári platós BMW SUV

Motorszállításra is alkalmas nemes fa burkolatú platót kapott egy BMW X7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autóipar több ágazatát is mellőzi a BMW, legalábbis egyelőre és a terepes kombi mellett a pickup-gyártás az egyik. Most mégis mutattak egy X7-et, aminek platója van.


Számos kategóriában nem vesz részt a BMW, nem véletlenül. Sem haszonjárművet, sem pedig terepjárósított kombit nem készít, és bár platós személyautóról volt már szó egy párszor, vélhetően sosem készül el. Legalábbis eddig azt hittük, amíg meg nem láttuk ezt az X7-et. Érdekes módon a koncepció ugyanaz, mint a Skoda Mountiaq esetén, ám a BMW-től ilyet látni valahogy meghökkentőbb. Az autó mögötti sztori, ami nemcsak fotómontázs, hanem tényleg létezik, nagyjából ugyanaz, mint a Skodánál, vagyis a müncheni gyártósor gyakornokai fogtak össze egy maroknyi fejlesztővel együtt és alkották meg a pickupok luxuskivitelű csúcsát.
Hirdetés

Alapjait egy X7 xDrive 40i adta, melyet a hátsó ajtók mögött teljesen egyedivé szabtak. 10 centiméterrel hosszabb, mint az alap autó, a plató rakfelületének hossza 1,4 és 2 méter, utóbbi a nyitott ajtós felállás. Ebben az állapotban ráfér egy motor is, és éppen ez az apropója a koncepciónak. A BMW motorkerékpár részlegének fesztiváljára, a Motorrad Days-re készítették, a platóra pedig egy új F 850 GS motorkerékpárt erősítettek. Az X7 karosszériájának hátsó része teljesen egyedi, ám a hátsó lámpák formára nagyon hasonlítanak a Rolls-Royce Cullinan lámpáira, mivel konszernen belüli, nem lepődnénk meg, ha valóban lenne köze hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?