Elképesztően részletes lett a LEGO Lamborghini Countach

Újabb modellel bővül a LEGO Icons szériája, most egy Lamborghini Countach-t alkottak meg

Kis mérete ellenére egészen élethű és számos funkcionális részlettel ellátott a LEGO legújabb autómodellje, egy fehér Lamborghini Countach.

Újabb okot ad a LEGO az autórajongóknak, hogy jó sok pénzt hagyjanak ott a dán vállalat számláján. Évek óta készítenek létező autómodellekből játékváltozatot, most az Icons szériát bővítették egy Lamborghini Countach makettel. Az újdonság 1506 darabból áll, 34 cm hosszú és 16 cm széles. A Countach leggyakoribb színében, a fehérben érkezik, és az sem mellékes, hogy nem az alapváltozatot választották a LEGO-nál, hanem az LP5000 Quattrovalvolét. A Countach 1985-ös, felpiszkált változatában már 5,2 literes volt a V12-es blokk, az autó teljesítménye 449 lóerő volt, és mindegyik hengerre négy szelep jutott, ahogy a név is sugallja.
Hirdetés
A LEGO meglepően részletesen alkotta újra a Countach-t: az autó belsejében például élethű műszerblokk található. A kormánykerék forgatja a kerekeket, a csomagtérajtó és a motorháztető nyitható, de még a V12-es motor is látható a lemezek alatt. Autentikusak a süllyesztett felnik, és szerencsére a hatalmas fix hátsó szárny sem maradt le a makettről. A LEGO Countach legizgalmasabb része viszont mégis a felfelé nyíló ajtók, amik élethűen adják vissza egy igazi egzotikus sportautó egyik legfontosabb ismertetőjegyét. A modellautó- és/vagy LEGO-gyűjtők igazi kincse lehet a kis kockákból felépíthető Countach, amiből valószínűleg jóval több fog elkelni, mint az eredeti autóból, hiszen mindösszesen 610 LP5000 Quattrovalvole példányt értékesített a Lamborghini. A LEGO Lamborghini Countach július 1-jétől lesz rendelhető a LEGO törzsvásárlóinak, a többieknek pedig július 4-étől. A LEGO-k ára az utóbbi években nagyon sokat emelkedett, így ez sem lesz olcsó. Főleg ahhoz képest drága, hogy egyébként egészen kicsi méretű, bár az is igaz, hogy az eredeti sportkocsi részleteit alaposan átadták a játékautónak. Döntse el mindenki magának, megér-e 71.100 Ft-ot az újdonság.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?