Elkészült a 400 ezredik Mercedes-Benz G-osztály

Az impozáns számra 41 évet kellett várni

Sosem a tömegeknek készült a Mercedes-Benz G-osztály. Kezdetben nem is a civil lakosságnak szánták a terepjárót, így a korai szériáknál a nyersebb felhasználó élmény, most pedig a csillagászati ára teszi ritkává a szögletes terepjárót.

Nem könnyű eldönteni a G-osztály esetében, hogy a 41 évnyi gyártással elért 400 ezer példány sok vagy kevés, de Mercedes mindenesetre ünnepel. A G-osztály tagadhatatlan vonzereje, hogy a külső jellegében megmaradt annak, ami 1979-ben is volt, az eladási számok pedig igazolják a tényt, hogy az ősre igencsak hajazó külső inkább vonzó mintsem taszító. A G-osztály a hosszú évek alatt sem puhult el, a minden luxussal felvértezett terepjáró a durva útviszonyoktól sem jön zavarba, hála az összkerékhajtásnak, a felezőnek és a differenciálzáraknak.
Hirdetés
A luxus Mercedes növekvő népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy 2017-ben ünnepelték a 300 ezredik példányt, három év alatt pedig újabb 100 ezer készült a G-osztályból, utóbbi szám eléréséhez sokat tett hozzá a teljesen újratervezett friss generáció. A jelenlegi modell már nem készül V12-es erőforrással, az már csak a Maybach kiváltsága, de a gyártó még ebben az évtizedben előrukkolhat egy elektromos verzióval, sőt, az előző generációhoz hasonlóan várható egy portáltengelyes szörnyeteg, ugyancsak 4x4[sup]2[/sup] néven. A négyszázezredik példány jó kezekbe került, ami valószínűleg nem véletlen. A típus talán egyik legnagyobb rajongója, vagyis inkább fanatikusa vásárolta meg az ünnepi modellt, aki saját bevallása szerint nem tud élni G-osztály nélkül. Szerencsére ez a veszély nem fenyegeti, ugyanis jelenleg 20 darab G-osztály boldog tulajdonosa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?