Elkészült a 9 milliomodik motor

Az új Insigniáé a 9 milliomodik Opel motor Szentgotthárdon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Együtt ünnepelhettük az Opel szentgotthárdi gyárában a 9 milliomodik motor elkészültét. Egyben az új 1,5-ös turbómotort is láthattuk, ami a vadonatúj Insignia alapmotorja lesz.


Ismét ünnepelhetett az Opel szentgotthárdi gyára, 2015-ben a 8 milliomodik motort, most pedig az összességében számolt 9 milliomodik is elkészült. Az ünnepelt motor miatt február 9-én 10:30-kor a munkásokkal együtt várhattuk, ahogy az új 1,5-ös turbó bekúszik a neki készített molinó elé. Grzegorz Buchal az Opel szentgotthárdi gyárának igazgatója azt is elmondta, hogy a tavalyi 630 ezer legyártott motor a gyár történetének eddigi legnagyobb termelési volumene. A nemrég átadott Flex üzem termelése is közelít az egymillióhoz, így nemsokára elkészülhet a 10 milliomodik motor Szentgotthárdon
Hirdetés
Duplán ünnepelt a gyár, hiszen a 9 milliomodik motor már az új Insingiában debütáló 1,5-ös turbós benzines. Az alapmotorként érkező blokk 163 lóerőt teljesít, csupán 9 alkatrésze különbözik az 1,4-es turbós motortól. Ennek tekintetében a gyártósoron is csupán néhány dolog változott, nagyobb betanulásra csupán a főtengelyeket gyártó részlegen volt szükség, mivel ez az alkatrész teljesen új. Arra egyelőre nem kaptunk választ, hogy az új 1,5-ös váltja-e az 1,4-est a közeljövőben, mivel így már 1,4, 1,5 és 1,6 literes benzinmotorokat is gyártanak hasonló teljesítményszinten. Logikus lépés lenne a kisebbik elhagyása, talán az Astra frissítésekor – aminek összes motorját Szentgotthárdon gyártják – helyet cserél az 1,5-össel. Az Opel most a modern magyar autógyártás 25. évfordulójának ünneplésére készül, az 1992-ben alapított szentgotthárdi Opel gyárnak ebben masszív szerepe volt, így érthető a büszkeség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?