Elkészült a hárommilliomodik Audi A3

Ingolstadtban ünnepelték a hárommilliomodik Audi A3-ast

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem Győrben, hanem Ingolstadtban ünnepelték a hárommilliomodik Audi A3-ast.


Az Audi A3 sikeres pályája 17 éve kezdődött, e modellel teremtette meg az ingolstadti gyártó a prémiumkompakt kategóriát. Az A3-ast immár a világ 117 országában forgalmazzák, igazi világautó.
2012-ben az Audi 152 993 A3-ast gyártott az ingolstadti üzemben, ahol három- és ötajtós kocsik, valamint S3 sportverzióik készülnek. Az új A3 Sportback idén februártól kezdte meg a vásárlók meghódítását, az ingolstadti tömegautóból naponta 700 gördül ki. A győri gyárban tavaly 8089 A3 Cabriolet és 3433 RS 3 Sportback készült. Győrben az A3-as motorjai mellett 2001-től más alkatrészek is készültek, sőt, amikor Ingolstadt kapacitásproblémákkal küzdött, a győriek az összeszerelésbe is besegítettek.
Hirdetés
Az Audi A3 első szériájából 913 ezret adtak el, a 2003-2013 között gyártott második generációból pedig kétmilliót. A harmadik generáció forgalmazása tavaly ősszel kezdődött meg a háromajtós verzióval, majd az év legvégére már a Sportback is befutott. Idén a sort az egyelőre csak Győrben gyártott A3 Limousine folytatta, amely már itthon is rendelhető. A változatnak még 2013-ban jön a 300 lóerős S sportverziója. Jövőre érkezik a plug-in hibrid A3 Sportback e-tron, valamint a gázos Sportback g-tron, amelynek háromajtós változatát még ez év végén piacra dobja az Audi, 2016-2017 tájékán pedig a legfrissebb hírek szerint egyterű-crossover modellel is kiegészülhet az A3 kínálata. A napokban, július közepén pedig Ingolstadtban készült el a hárommilliomodik A3-as, egy ötajtós, összkerékhajtású A3 Sportback 2.0 TDI, melynek örömére természetesen a dolgozókkal együtt ünnepelt az üzem vezérkara.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?