Elkészült a tízmilliomodik motor Szentgotthárdon

28 éve indult, idén elérte a tízmilliomodik motort a szentgotthárdi üzem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1992-ben indult a motorgyártás az Opel Szentgotthárdnál, ma az üzem a céggel együtt már a PSA-hoz tartozik, a héten elkészült tízmilliomodik motor is a PSA PureTech motorja.

Bár a koronavírus járvány miatt a szentgotthárdi, ma már PSA motorgyár is megállásra kényszerült, május 13-a óta ismét termel. Idén kezdték el gyártani a PSA számára igen fontos 1,2 literes, PureTech turbómotort, amiből évente 350 ezer példány fog készülni hazánkban. Az 1992 derekán indított motorgyár e héten érte el a bűvös tízmilliomodik példányt, amit a gyárban részint olyan kollégák társaságában ünnepeltek, akik az 1992-es induláskor is jelen voltak.
Hirdetés
Szentgotthárdon a motorok széles kínálata mellet az első Astra (80 835 példányban, zömében a hazai piacra) és kis szériában (4404 példányban, kizárólag kínai exportra) a Vectra B is készült az évek során. A gyár és a szentgotthárdi Astrák sokat tettek azért, hogy az Opel hazánk legnagyobb példányszámú autójává és több éven át piacvezető márkájává váljon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?