Elkészült az egymilliomodik Kia az Egyesült Államokban

Az Optima a legsikeresebb Kia az Egyesült Államokban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia Motors Manufacturing Georgia (KMMG) gyárában készült el a napokban az egymilliomodik, Amerikában gyártott Kia. A West Point-i üzemben a Kia Sorento szabadidő-autót és a négyajtós Optimát szerelik össze.


A Georgia államban található KMMG a Kia Motors America első amerikai gyára volt és egymilliárd dolláros beruházással alapították, a térségben 11 ezer munkahelyet teremtve. 2009. november 16-án kezdte meg a 2011-es modellévű (Amerikában mindig a következő évjáratú modell az aktuális) Sorento gyártását. A gyár 2011-ben kezdte meg az Optima sedan, az amerikai piacon legnagyobb darabszámban eladott Kia gyártását (19. hónapja vezeti a házi ranglistát). Az üzemet 2012-ben továbbfejlesztették, 100 millió dolláros beruházással növelték a gyártási kapacitást, ami évi 360 ezerre nőtt.
”Egymillió autót legyártani kevesebb mint négy év alatt, ez egy óriási siker, ami mind a 3000 közvetlen munkatársunkat büszkévé teszi”- mondta el az ünnepségen a sajtónak Byung Mo Ahn, a Kia Motors America és a KMMG elnöke.
Hirdetés

Az egymilliomodik 2014-es gyöngyház-fehér fényezésű Sorento SXL modellt a Kia 765 amerikai kereskedéseinek egyike értékesíti majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?