Elkészült az első európai hibrid kisautó

Megkezdődött a Toyota Yaris Hybrid gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Franciaországban gyártásba került Toyota Yaris hibrid kisautó első példányát egy francia vevő veheti át.

A mai napon, április 11-én megkezdődött a Toyota Yaris Hybrid gyártása. Ott, ahol a Toyota 2001-ben indította el a Yaris európai gyártását, azaz az észak-franciaországi Valenciennes-ben, ahol e hónap elején készült el a 2,1 milliomodik Yaris. Ezen üzem a világ azon öt Toyota-gyárának egyike, amelyek fenntartható működésű üzemnek minősülnek - a gyártáshoz szükséges víz 60 százalékát például 2011 óta esővízből és újrahasznosított vízből nyerik. Az új full hybrid modell gyártásához a Toyota alaposan, mintegy 125 millió eurós befektetéssel készítette fel gyártósorát, hogy az alkalmassá váljon az új rendszerű váltómű, fékrendszer, inverter és akkumulátor-egységek beszerelésére is. A némileg módosított karosszériapanelek miatt a présüzemben is új beruházások történtek. A gyártásban résztvevő alkalmazottak pedig továbbképzésen vettek részt, ahol elsajátították a nagyfeszültségű részegységek kezelésének módját, valamint legmagasabb szintű minőségbiztosítását.
Hirdetés
Az első (egy észak-franciaországi vevő rendelésére) elkészült autót köszöntő ünnepségen a Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) elnöke, Makoto Sano elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy megkezdtük Európában a B szegmens első full hybrid modelljének gyártását. Szilárd elhatározásunk, hogy vásárlóink számára a legmagasabb szintű minőséget biztosítsuk. Azzal, hogy ez a modell itt készül, kiváló lehetőségek kínálkoznak a TMMF és a Valenciennes-i régió számára. Miközben a benzin ára egyre magasabbra emelkedik, mi egy tökéletes, üzemanyag-takarékos autót kínálunk a városi vásárlóknak.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?