Elkészült az első valódi Tesla versenyautó

2,1 másodperc alatt van százon a verseny Tesla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha az utcán nem lenne elég, hogy mindenkinél gyorsabb vagy, mostantól versenypályán is odapörkölhetsz a nagyok orra alá egy Teslával, elkészült ugyanis a kulcsrakész versenyautó.


Egyre népszerűbb a villanyautós versenyzés és nem csak az ismert Formula E-re kell gondolni, több kisebb sorozat is létezik már, de indul egy új az EPCS, vagyis Electric Production Cars Season. Ebben a sorozatban átalakított Tesla P100D-k versenyeznek majd egymással egy 20 perces kvalifikációs és egy 30 perces futamon. Ez már nem csak terv, elkészült az első olyan autó, amit már az egyik csapat tesztel a Katalán versenypályán.
Hirdetés

Pilótája egy hölgy, Emma Kimiläinen, aki saját állítása szerint büszke arra, hogy részese lehet egy teljesen új motorsport ág felépítésének. A versenyautó alapját a legerősebb Model S nyújtja, melyet az utolsó kárpitelemtől is megszabadítanak, helyét bukóketrec veszi át. A motorok összesen 778 lóerőt és 995 Nm nyomatékot teljesítenek, melyek 2,1 másodperc alatt képesek 100 km/h-ra gyorsítani a villanyautót. A 250 km/h maximális sebességű Tesla karosszériáját is átalakítják, ahogy futóművét is. Az EPCS sorozat augusztusban rajtol el, 10 futamot terveznek Európa több országának versenypályáján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?