Ellentétesen változhatnak az üzemanyagárak

Emelkedhet a benzin, apadhat a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután e héten egységesen emelkedtek a hazai üzemanyagárak, a következő hét drágulást ígér a benzinnél, árcsökkenést a gázolajnál.

E héten szerdán azonos mértékben változott a benzin és a gázolaj ára, mindkét üzemanyagfajta 3 forinttal drágább lett. A nemzetközi, tőzsdei árak szintén csekély mértékű, de ellentétes változást hoztak. A benzin jegyzésára 1,5 százalékkal emelkedett, míg a gázolajé 1,1 százalékkal csökkent.
Kedvezően befolyásolja az árakat a forint a héten, fizetőeszközünk ugyanis enyhe mértékben, 0,35 százalékkal többet ér most a dollárhoz mérten, mint egy héttel ezelőtt. Így ha csak hajszálnyit is, de kedvez az autósoknak is. Bár a változások - miként az előző héten - most is a határán vannak annak, hogy elegendőek legyenek a hazai árak módosításához, a benzin esetén esetlegesen újabb 2-3 forintos áremelkedés, a gázolajnál hasonló mértékű ármérséklés várható a következő hétre.
Hirdetés
Ha lesz is változás, a benzin literenkénti átlagára legfeljebb 415 forintig emelkedhet, míg a gázolajé a legjobb esetben is csupán 422 forintra apadhat a jelenlegi 425 forintos középszintről. Előre tankolni legfeljebb benzinből lehet érdemes, természetesen csakis akkor, ha valaki olcsóbb töltőállomás mellett halad el, az egyes kutak közötti, akár 20-30 forintos árkülönbség ugyanis jóval jelentősebb, mint a nem is biztos heti áreltérés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?