Ellopta az Audit és leadta a MÉH-be: sajnos túl későn bukott le

A tolvajt elkapták, de az ellopott autó már csak darabokban került elő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ellopott és elbontott egy utcán parkoló öreg Audit egy érdi férfi, majd a maradványait eladta vashulladékként a közeli méhtelepen. Bár az autót már nem lehetett megmenteni, legalább az elkövetőt sikerült kézre keríteniük a rendőröknek.

Január végén érkezett a bejelentés a rendőrségre, amely szerint elloptak egy 10 napja a tulaj háza előtt parkoló, szürke Audi 100-ast Érden. Az autó becsült értéke mindösszesen 300 ezer forint volt, ezért a nyomozás során a rendőrök a közeli fémhulladék-telepeket is megkeresték. Kiderült, hogy az Audi maradványait az egyik ilyen cégnél tényleg leadták, ám az autót azóta a telepen már szétvágták, a darabokat pedig továbbították újrahasznosításra.
Hirdetés
Öröm az ürömben, hogy az autót leadó, egyébként munkanélküli férfi személyazonosságára is fény derült, így a rendőrök a bejelentéstől számított 3 napon belül előállították és kihallgatták.

Elmondása szerint azzal, amit tett, szerinte nem követett el bűncselekményt.

Mivel a jog más véleményen van, a férfi ellen eljárás indult, bár szabadlábon védekezhet. Az esetből jól látszik, hogy egy olcsó autó értéke manapság mennyire relatív. A papíron 300 ezret érő, ám műszaki vizsgával rendelkező, megbízhatóan üzemelő jármű pótlása ugyanis komoly feladat a jelenlegi piacon, így a tulajnak valószínűleg ennél jóval többe fog "fájni" a kár helyrehozása. Ennek fényében végképp fájdalmasan alacsony a mindösszesen 68 ezer forint, amit a tolvaj kapott az Audiért a telepen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?