Élményközpontú autókiállítás a Hungexpón, márciusban újra AMTS

Kilencedik alkalommal, nyolc rendezvénnyel jön idén az AMTS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Régóta fogalom a Hungexpo területén rendezett autókiállítás, az AMTS az elmúlt években új tartalommal töltötte meg, s idén március 21-23. között is bőven hoz újdonságot.

Tuning Show immár kilencedik éve létezik hazánkban, s az évről évre népszerűbb, sőt az időközben Autó Motor Tuning Show névre átkeresztelt rendezvény már hetedik éve a Hungexpo területén kerül megrendezésre, és már rég nem csak a tuningőrülteknek, hanem az autózás vagy akár a motorozás iránt érdeklődő jóval szélesebb spektrumnak szóló kiállítás lett. Ahogyan az az elmúlt években is megszokott volt, idén is minden eddiginél több attrakcióval készül. Miként azt az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezőktől megtudtuk, a 8 külön rendezvényt egyetlen belépőjeggyel kínáló AMTS 2014 11 ország több mint 1000 járművét fogja felvonultatni.A Hungexpo teljes területén, 80 000 négyzetméteren rendezett AMTS a szervezők szavai szerint egy élményközpontú kiállítás, ahol a látvány, az élmény és a szórakozás áll a középpontban. Tudás nélkül sem maradnak a látogatók, az AMTS főtámogatójának számító Autós Nagykoalíció (ANK) a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi a Magyarok a járműgyártásban kiállítást. Miként az AMTS összes része, ez is a tavalyinál több kiállítót, több meghívott, a kiállításra személyesen is ellátogató, a világ mai autógyártásában vezető pozíciót betöltő fejlesztőt, autótervezőt fog felvonultatni. Knezsik István, az ANK elnöke kiemelte, „az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, hogy honfitársaink milyen nagymértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben. A kiállítás korhű hangulat mellett számos látnivalót érintve kalauzolja végig a látogatót az 1900-as évek elejétől napjainkig, a járműgyártás hazai vonatkozású csodáin.”

A 8 különálló rendezvényt soroló AMTS fő attrakciója természetesen idén is az ősét jelentő Carstyling.hu Tuning Show, de megszokott eleme a Budapest Motorfesztivál, a Gymkhana Országos Bajnokság, az Épített Motorok és Autók Találkozója (EMAT), a Devil's Motor Show és a Budapest Tattoo Expo, valamint a Hungarian Stunt Riding Championship és a már említett Magyarok a járműgyártásban kiállítás.
Hirdetés
Dégen Imre, az AMTS főszervezője kiemelte, hogy „Az AMTS nem egy rétegrendezvény a tuningőrülteknek, hanem felöleli az autózás és a motorozás széles spektrumát, a kísérőesemények és programok szinte mindenkinek tartogatnak érdekességeket.”
Hogy mást ne mondjunk, Tárnok Zsolt formatervező, a Mazzanti Evantra sportkocsi tervezője nem csak jelen lesz, hanem saját tervezésű, a BMW E30 harmincadik születésnapjára épített, TM concept30 névre hallgató body-kitjét is itt fogja bemutatni. Csak egy morzsa a várható érdekességek közül, hogy a Bugatti Veyron belterét tervező, valamint csaknem az összes mai BMW, számos Porsche, Mercedes-Benz, Jaguar, Range Rover és Cadillac belterét is megálmodó érdi Dräxlmaier Hungária Szolgáltató Kft. néhány saját tervezésű műszerfalát fogja kiállítani.
Az AMTS 2014 pontosan 50 nap múlva, március 21-én nyit, s március 23-ig lesz látogatható, 8 kiállítás látogatására jogosító belépőjegye 3500 forintért már most kapható. Ráadásul nem csak a kiállítások látogathatóságát adja, hanem még egy autónyereményre is esélyt ad, a belépőkkel ugyanis egy igazi tuningautót lehet majd nyerni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?