Elmosta az eső az esőnapot, de aztán kitisztult az ég

Opeles pályanap Kecskeméten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy héttel elhalaszották, de még így sem úsztuk meg szárazon a kecskeméti Opel találkozón az esőt. Szerencsére délutánra kitisztult az ég.

Az eredeti időponthoz képest egy héttel elhalasztották a harmadik kecskeméti pályanapot, azonban mivel az előtte lévő pénteki napon esküvőre voltam hivatalos, nem tudtam az utolsó pillanatban rápillantani az internetre, így volt egy potya fuvarom Kecskemétre. Sebaj, másodikra biztos minden jobb lesz. Telefonon megerősítést kértem, miszerint legyen égzengés-felhőszakadás, mindenképpen megtartják a Pályanapot, így második alkalommal már biztosra mentem. Még az eső-előrejelzést is megnéztem az interneten. Azt láttam, hogy a reggeli eső nagyjából tíz óra felé kezdi elhagyni Kecskemét környékét - úgy látszik mások nem bíztak annyira az előrejelzésben, mint én.
Családias hangulat - legnagyobb jóindulattal is csak ennyi látogató volt a gokartpályán. Pedig a reggeli szemerkélő eső tényleg elállt 11 óra körül, délre a pálya is felszáradt az intenzív használatnak köszönhetően. Még a rendezvényt biztosítő rendőrök is mentek néhány kört - nekik is jól jött a vezetéstechnikai edzés. A folyamatosan változó körülmények között volt néhány pályaelhagyás, füstölős fékezés, de a komoly anyagi kárral járó balesetek elmaradtak. Persze jónéhány abroncsot leírtak a köröző sofőrök, és a kék füstfelhő néhány autónál komoly motorproblémákra enged következtetni, de mindenki élvezte a körözést.
Én jókat beszélgettem a haverokkal, és majdnem elcsábultam egy garnitúra hetvenes évekbeli Remotec alufelnire, de aztán győzött az értelem - meg a pénztárca, a legújabb Opelomnak hengerfej-felújításra van szüksége, arra kell a pénz. Egy E2-es Rekord kombiról van szó, és a kecskeméti találkozó alkalmával már elkezdtem szervezni a hosszú orrot az autónak. Külsőleg Commodore Voyage megjelenés a kitűzött cél, zárhíd és bal első sárvédő kivételével nagyjából már megvagyok a szükséges alkatrészekkel. A harmadik Opelos pályanap tehát rövid volt, de nekem mindenképpen eredményes. A szavak szaporítása helyett inkább a Galériában található 108 fényképet ajánlom megtekintésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?