Élőben építik újra a legendás Suzuki RG500-at!

Múltat idéz a Suzuki: versenymotort építenek újra!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Motorcycle Live-on a Suzuki világbajnok motorkerékpárok előfutára, a G-54 koncepciója alapján fogja újraépíteni az RG500–at, méghozzá élőben!

A G-54 koncepciója Makato Suzukitól származik még 1973-ból, amikor a japánok az öt évvel korábbi szabályváltozások miatt nem vettek részt a Grand Prix sorozatban, csak alacsonyabb osztályú – 50, 125 és 250 köbcentis - versenyeken indították el motorkerékpárjaikat.
Azonban Barry Sheene 1972-es szerződtetésével új löketet adott a japán gyártónak és a G-54 koncepció alapján kifejlesztett RG500 és XR14 visszavezette a Suzukit a győztesek útjára: a brit versenyzővel 1976-ban és 1977-ben is világbajnokok lettek az 500 köbcentis kategóriában.
Hirdetés

A november 17-25. között megrendezésre kerülő Motorcycle Live-on ráadásul egy, jobban mondva két bűvészmutatványra vállalkozik a Suzuki: november 19-én és november 25-én élőben fogják újraépíteni az eredeti Suzuki RG500-at, méghozzá Nigel Everett korábbi Grand Prix mérnök, és a Suzuki jelenlegi mérnöke, Martyn Ogborne által.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?