Elon Musk végleg megszüntetné az emberi tényezőt a volán mögött

A Tesla vezére szerint az emberek túl veszélyesek vezetés közben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végleg száműzné a Tesla vezérigazgatója az emberi tényezőt a volán mögül, mondta el egy a napokban megtartott technikai konferencián.


A Tesla Motor első számú embere a héten tartott NVidia GPU technikai konferencián elhangzott beszédében kijelentette, hogy az emberi tényezőt a jövőben száműzni kell a közúti közlekedésből. Musk szerint az emberek túl veszélyesen vezetnek, ezért véleménye szerint ésszerű lenne, ha a jövőben kizárólag önvezető autók vennének részt a közlekedésben. Maga a technológia, azaz az önmagukat vezető autók már egy év múlva megjelenhetnek az utakon, melyek tucatnyi emberéletet mentenek majd meg.
Hirdetés

Elmondása szerint kb. 20 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy az önvezető autók teljesen átvegyék a hatalmat a mostani, ember vezette gépkocsik felett. A konferenciát követően Twitter oldalán a következőt posztolta: "az embernek mindig meglesz a lehetősége arra, hogy autót vezessen." - vagyis még az önvezető autóknál is lehetőség lesz arra, hogy mi vezessünk. A konferencián Musk hozzátette, hogy ő maga is őrült módon szokott közlekedni a saját Tesla Model S P85D-jével.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 20:10
  Permalink

  Szibi-nek van igaza, és én is osztom a Skynetes jövőt, sohasem bíznék meg egy számítógépben. Igen, az emberek is hibáznak, de legalább nekik van vesztenivalójuk, a gépek simán eltesznek minket láb alól, ha egyszer úgy adódik. Lehet paranoiás vagyok….

 • 2017.10.28. at 20:10
  Permalink

  Kedves Witz!
  Érdekelne, hogy milyen háború vagy tömeg mészárlás, lángba borulás lett volna elkerülhető egy vagy kettő lövéstől???
  Egy fecske nem csinál nyarat és nem is egy ember dönt milliók életéről!
  Amúgy meg, ami elromolhat el is fog romlani! Idővel! 🙂

 • 2017.10.28. at 20:10
  Permalink

  Az emberi tényező teszi ezt a …..t gazdaggá. Én nem fogom átadni a vezetést semmilyen elektronikának. Amíg nem tudnak készíteni egy stabil programot akár számítógépre, akár telefonra. És megbízható elektronikát autóba. Jah és utána sem adom át, mivel szeretek vezetni. Nekem nem munka vagy kötelező, hanem szórakozás.

 • 2017.10.28. at 20:10
  Permalink

  Ehhez a komplett autóparkot ki kellene cserélni, 20 év kevés lesz 🙂 . Személy szerint kíváncsian várom az első szériagyártású “okosautókat”, végre nem taxival kellene hazamenni egy átmulatott szombat este után :). A “keleti” (ebben vastagon benn a magyar is) utakra biztosan lesz széria kátyúdetektor is 😀 .

Vélemény, hozzászólás?