Előre szaltóval sokkolta a közönséget

Sikeres előre szaltózás után hanyatt vágta a hatalmas terepjárót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendkívül érdekes autós sportokat űznek Amerikában, ilyen a Monster Truck verseny is, ahol óriási gépekkel ugrálnak jobbra, balra. Most az egyik versenyző olyat mutatott, amit még senki más.


Valahogy egyik amerikai autós sportot sem tudjuk túl komolyan venni európai szemmel, náluk mégis mindegyiket tízezrek követik. Ilyen a Monster Truck verseny is, ami teljesen értelmetlen, látszólag cél nélküli autózást jelent néhány dombocska között, e mögött azonban rengeteg felkészülés és komoly technikai háttér lapul. Tekintve az autókat, amik házméretű monstrumok, teljesen a nulláról, csővázas karosszériára építve, óriási V8-as motorokkal a gyomrukban. Több tonnát röptetnek a levegőben és jellemzően a földet érés is sikerül, akkor is, ha először csak egy kerék érkezik le.
Hirdetés
A Las Vegas-i versenyhétvégén már több rekord is született korábban, például 2011-ben a Grave Digger nevű monstrummal ugrották meg a legelső hátra szaltót, most pedig az előre szaltózást mutatta be Lee O’Donnell. Leírni egyszerűbb, mint megcsinálni, kerékpárral, vagy motorral sem egyszerű, autóval meg a szerencse is muszáj, hogy mellénk álljon. A mutatvány látszólag véletlen, O’Donnell szerint viszont begyakorolt mutatványsort láthattunk. A domboldalnak kétkerekezve kellett nekimennie, hogy csak a hátsó kerekek ütközzenek a rámpának. A sebesség és a beérkezési szög is kitűnő volt, a földet érés sikerült, a tömeg pedig megőrült a mutatványtól. Valószínűleg megsérült a futómű a leérkezésnél, de az adrenalin is közrejátszhatott a sofőrnél, mert a következő mozdulatot nagyon elbénázta és hanyatt vágta a monstrumot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 20:12
    Permalink

    nem sikerülhet minden 😀 jopofa volt, az utsót elcseszte, hogy csak a jobb kerekek értek hozzá, egész egyszerűen a bal nem tapadt,kapaszkodott…úgy csoda lett volna 😀 így se volt gyenge

Vélemény, hozzászólás?