Először hoz Európába hibrid SUV-t a Honda, méghozzá a CR-V-t

Az új Honda CR-V hibrid hajtással is bemutatkozott a Párizsi Autószalonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

5,3 literes fogyasztást ígér a Honda legújabb SUV-jának, az új CR-V hibrid variánsáról van szó, mellyel most először kerül piacra Európában a márkától hibird SUV.


Újabb mérföldkövet könyvelhet el a Honda, Európában is elindítja hibrid SUV-jának értékesítését. Az újdonság az új CR-V-ből készült, melyet első körben dízel híján csak egy új 1,5 literes turbós benzinmotorral mutatott be. Az új hibrid hajtásláncban viszont egy 2,0 literes szívó Atkinson ciklusú benzinmotor dolgozik, valamint két villanymotor. A hajtáslánc ráadásul lehet első, vagy összkerekes is, előbbinél 5,3, utóbbinál 5,5 liter a kombinált fogyasztás 100 kilométerenként.
Hirdetés

Az új hajtás összteljesítménye 184 lóerő, csúcsnyomatéka 315 Nm, melyet többféleképpen képes az aszfaltra juttatni. A motor után egy új CVT váltó dolgozik, mely a hagyományos fokozatmentes váltókkal szemben az egyre népszerűbb fixen programozott fokozatokat imitáló verzió, vagyis megvan a fizikai váltás érzete. EV Drive, Hybrid Drive és Engine Drive vezetési módok közül választhatunk, illetve választ magától, utóbbi fix hajtást jelent a benzinmotor által, melyet leginkább autópályatempónál használ. Az új Honda CR-V hibrid a benzines variánssal együtt mutatkozott be élőben a 2018-as Párizsi Autószalonon. Az új hibrid értékesítése még ebben a hónapban elindul Európában is.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?