Először indul a Bentley a Pikes Peaken

Először próbálkozik a Bentley a legendás hegyiversenyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétszeres bajnokot igazolt a Bentley az amerikai hegyi megmérettetésre. Vajon sikerül rekordot döntenie a Bentayga és Rhys Millen párosnak?


Több fronton is „betámadja” az amerikaiak legendás hegyi versenyét a Volkswagen-csoport. Az elektromos autók kategóriáján kívül a sorozatgyártású szabadidő-autók között is beneveznek egy gépet a Pikes Peakre. Ráadásul a „hegy királyát”, a kétszeres bajnok Rhys Millent is leigazolták ehhez. A június 24-én megtekinthető versenyen a Bentley Bentaygát kell terelgetnie a 45 éves tapasztalt versenyzőnek.
Hirdetés

A W12-es motorral felszerelt, 600 lóerős Bentaygát a Bentley Motorsport készíti fel, de sem az erőforrásához, sem a légrugós futóművéhez nem nyúlnak. A sorozatgyártású modelltől szinte csak a versenyek kötelező kellékei, a bukócső, a tűzoltókészülék, a kagylóülések és az ötpontos biztonsági övek különböztetik majd meg.

A 12,42 mérföld hosszú – most már végig aszfalt burkolatú – pályacsíkon 12 perc és 35,61 másodpercnél gyorsabban kell felérnie Millennek, ha szeretné átadni a múltnak a jelenlegi rekordot. Ehhez minimum 60 mérföld/órás átlagtempót kell tartani, miközben átverekszi magát a 156 kanyaron. A versenyautó hamarosan készen áll a tesztekre, amelyeket természetesen az USA területén tartanak majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?