Előtérbe került az új Ranger a közös VW pickup fejlesztése alatt

A Ford nélkül nem lenne új Amarok, így viszont mindkét modell tovább él, de a Ranger lesz fontosabb

A Volkswagen és a Ford együttműködésének nyomán nem csak dobozos teherautók születnek majd közös alapokra, de a Ranger és Amarok pickupok új generációja is.

Érkeznek az első információk a Ford és a Volkswagen együttműködésének első termékeiről. A haszonjárműveivel sikerekben gazdag Ford és a piacon szintén nem kis eredménnyel szereplő Volkswagen nem személyautókkal, sokkal inkább a haszonjárműveknél konkurens modelljeivel fogja erősíteni egymást. Érkezik például a Caddy alapjaira épülő Ford modell, valamint a Volkswagen elektromos MEB platformjára is épít új modellt a kékoválos gyártó, de van más is tervben, méghozzá két pickup. Készül az új Ford Ranger, valamint a Volkswagen Amarok második generációja is, melyek már az új T7 névre keresztelt alvázra fognak épülni. A Ford ausztrál igazgatója, Andrew Birkic szerint viszont a fejlesztők java része a Fordtól érkezett a projektre, így a Ranger némileg előnyt élvez a fejlesztés alatt, vélhetően ezt ismerhetjük majd meg korábban. A két modell szerepe kicsit más is a piacon, így érdekes lesz majd, milyen különbségek adódnak majd közöttük főleg kényelmi szempontokat illetően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?