Első kép a mexikói sportkocsiról

A Michelin is beszállt a mexikói sportkocsi fejlesztésébe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Márciusban jelentkezett be a világ autógyártásába a Vuhl Automotive, az akkor beígért, az utcai határokat feszegető sportkocsi, a könnyűszerkezetes Vuhl 05 már javában készül a július közepi goodwoodi fesztiválra.


A gyártó képet tett közzé a tesztelésről. A sportkocsit egy meg nem nevezett versenypályán próbálják, műszaki adatokat továbbra sem árultak el róla. A Vuhl mozaikszó, a vehicles of ultra-lightweight and high-performance rövidítése (VUHL). A sportautóval kapcsolatos legfrissebb információ, hogy a fejlesztésbe beszállt a Michelin gumigyártó is, így a július 11-14. közötti eseményen francia gumik lesznek majd a kocsin. Az előzetes tervek és kiszivárgott információk alapján az autógyártás minden modern vívmányát beveti a manufaktúra, a Michelin az autó úttartásában és vezethetőségében segédkezik európai és amerikai tudásközpontjának bevonásával. A kétüléses roadster testét Kanadában építik meg, az összeszerelést a mexikói Adman Leku vállalta.
Hirdetés

Az Iker és Guillermo Echeverria által vitt projekt ihletője édesapjuk, idősebb Guillermo Echeverria harmincéves GT- és formaautós versenyzői pályafutása. A csapat mögött számos mexikói blue-chip vállalat, a mexikói kormány és a Michelin mellett olyan gyártók és beszállítók állnak, mint a Ford vagy a Multimatic.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?