Első képek az új Subaru Imprezáról

Subaru Impreza koncepció debütált Los Angelesben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Első képeken a legújabb Subaru Impreza szedán koncepciója. Ezzel a tanulmánnyal a márka jövőbeli típusait is előrevetítik.


A Los Angeles-i autószalonon debütált a legújabb Subaru Impreza koncepció. A japán gyár még nem sok technikai részlettel szolgált, azonban már vethetünk egy első pillantást a jövőbeli kompakt szedán külső megjelenésére, ami az első modell lesz a Subaru vadiúj „Prominence 2020” nevű stratégiájában. Az új paletta belépőmodellje a gyár által képviselt „dinamikus és szolid” dizájnt követi - az új koncepcióval tehát a jövőbeli Subaru modellek külsejére is rátekintést nyerünk. A kompakt szegmens határait feszegetik méretben, minőségben a tucatautókét, a dizájn pedig hajaz a mai japán sportautótrendekre. Az 5 személyes szedán hosszúsága 4,555 m, szélessége 1,880 m, magassága pedig 1,453 m. Már gumiméretét is tudjuk, ami 235/40 R19.
Hirdetés
Az aerodinamikus külső vadító rubint vörös metál fényezést kapott, amit csak néhol törnek meg a fényes fekete elemek, és adnak egyfajta prémium érzetet az autónak. Azért nem felejtették el a mérnökök sem, hogy egy Imprezáról van szó, ezért alacsony, ám de széles megjelenést kölcsönöztek a szedánnak. Nem marad ki a védjegy hatszögletű hűtőrács és a sólyomszemre hasonlító fényszóró sem. Oldalvonalai – japán szokás szerint - hátrafelé haladva csúcsosodnak, szélesítései pedig az összkerékhajtás biztonságát kívánják kifejezni. Nagy öröm látni, hogy a Lancer-Impreza legendás párharcból legalább egy összkerekes japán csodát tovább visznek, főleg mióta tudjuk, hogy leállították az EVO-k gyártását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?