Első képeken a hatalmas Toyota Auris kombi

Hibridként is jön: Toyota Auris Touring Sports

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsőként a kompakt kombik mezőnyében hibridként is kapható lesz a valamit már mutató, valamit még titkoló Toyota Auris Touring Sports.

Kinek kell majd ezután Avensis kombi? Akár ez is megfogalmazódhat bennünk az első képek láttán, mert a hangzatos nevű Toyota Auris Touring Sports bizony szinte középkategóriás méretekkel jön, pedig "csak" kompakt. Tengelytávja azonos az ötajtóséval (2600 mm), annak karosszériáján viszont nem kevesebb mint 28,5 centit nyújtottak, hogy komoly, 530 literes legyen a csomagtartó. Gombnyomásra-üléshajtással 1658 liternyi helyre lehet pakolni, s az sem mindegy, hogy a ferdehátúval összevetve 10 centivel mélyebben van a rakodóperem. A bővítve 2 méternél is nyúlánkabb poggyásztérben kampó, rögzítőháló, szivargyújtó-csatlakozó, minden fontos fellelhető.
Hirdetés
Mit vegyen majd ezután a kedves ügyfél, aki elég nagy Toyotára vágyódik, s a hibridhajtást sem zárja ki? Versót, Prius Plust? A Genfi Autószalonon debütáló Auris kombi az ő - édes - problémájukra is rátesz egy lapáttal, mert egyrészt - valószínűleg - lesz olyan praktikus, mint azok, másrészt szegmensében először őt is kínálja - benzines - hibridként a világ legnagyobb autógyártója.

A motorpark egyébként - nem meglepő mód - ugyanaz, mint az ötajtósnál, ergo lesz 1.33-as és 1,6 literes benzines 99-132 lóerővel, valamint 1,4 és 2,0 literes D-4D turbódízel is 90-124 lóerővel és 205-310 Nm-es nyomatékkal. A mindössze 86 g/km CO2-kibocsátású hibrid rendszer összteljesítménye meg ugye 136 LE, mint a többi modellben is. További adatok, részletek hamarosan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?