Elsődlegesen pályaautó, de utcára is lehet vinni a Donto P1-et

Pályaautó Argentínából: Donto P1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egykori argentin autóversenyző és egy versenyautó-építő közös vállalkozása a Donto P1, amellyel Európa és az USA meghódítása a cél.

Az egykori autóversenyző, Laureano Campanera úgy döntött egy szép napon, hogy autót fog építeni. Ehhez megszerezte Héctor Pérez támogatását, aki már több mint 400 versenyautó-vázat készített, formatervezőként Lucas Lópezt szerződtette, azaz teljesen argentin csapat áll a Donto P1 mögött. A kevesebb, mint 700 kg tömegű kétüléses közepére egy Audi 1,8 literes turbómotort kerül a prototípus esetén 180 lóerős teljesítménnyel, a végleges változatban lehet, hogy már a kétliteres TFSI dolgozik majd. Az autót elsősorban pályaautózásra szánják, de közúti közlekedésre is alkalmas lesz. Elsősorban exportálni szeretnék a sportkocsit az Egyesült Államokba és Európába, nagyjából 55 000 dolláros vételárat tartanak reálisnak - ez pontosan akkora összeg, amennyit egy KTM X-Bow-ért kell fizetni, amiben ugyanúgy négyhengeres Audi turbómotor dolgozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?