Elsőként a spanyol királyi flottát gazdagítja a Peugeot iOn

Királyi verda – kipufogógáz nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zsófia spanyol királyné lesz az első használója a Peugeot új városi elektromos autójának. Őfelsége a nyaralása során fogja használni az iOn-t.

Zsófia spanyol királyné a Peugeot spanyol leányvállalata által rendelkezésére bocsátott Peugeot iOn-nal fog közlekedni Palma de Mallorca-i nyaralása idején; így Őfelsége lesz a Peugeot új, elektromos meghajtású gépjárművének első vezetője. Az elektromos autók eladásával világelső Peugeot (1995-2003 között 106 Electrique értékesítés több ezer példányban) fontos állomáshoz érkezett: a károsanyag-kibocsátás csökkentésre kidolgozott átfogó stratégiában az első új generációs elektromos gépjármű az iOn, amely 2010 végétől kerül bevezetésre az európai piacon. Ez a csendes, mozgékony, könnyen kezelhető, és 47 kW-os elektromos motorjának köszönhetően nagy teljesítményű, mindössze 3,48 méter hosszú városi autó 150 kilométer tehet meg lítium-ion akkumulátorával, amely bőven elegendő a Földközi-tenger szigetén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?