Elszámolás Hongkongban Ferrari-módra

Őrült szülinapi ünnepséget tartott a Ferrari Hongkongban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Luca di Montezemolo Ferrari-vezér hatszáz Ferrarival és kétezer vendéggel ünnepelte az ágaskodó lovacska harmincadik életévét Hongkongban.

[kepallobal=99015.jpg]Hongkong szimbóluma, az orchideafa virága - ezúttal Ferrarikkal[/kepallobal] Az immár a kommunista Kínához tartozó városállamban, Hongkongban minden idők egyik legnagyobb ferraris felvonulását tartották. Akárcsak Pekingben, vagy a még kommunistább Phenjanban szokásos, elképesztő koreográfiával sokkolták a közönséget. Ezúttal azonban nem a kényszer, hanem az öröm és az ámulat volt a vezérelv (nem is emberek, hanem kocsik adták a műsort), és erre a felvonulásra nem kötelességtudatból, hanem meghívásra látogattak el a résztvevők. Nem is akárhogyan, hanem lehetőleg Ferrarival. Lantau szigetén az Ázsia World Expo helyszínén Ferrarik formázták meg Hongkong ötlevelű szimbólumát, az orchideafa virágát (Blauhinia Blakeana).
Az esemény fénypontjaként bemutatták Maranello legújabb paciját, a 458 Specialét Marc Gene a Scuderia tesztpilótája vezette fel. A nyugat és a kelet találkozását szimbolizáló eseményen olyan kocsik vonultak fel, mint a legendás 195 Inter, a 365 GTC, vagy a Dino, de mai versenylovak és tanulmányautók is parádéztak, volt ott 458 Challenge, 599 XX és FXX Evoluzione is.
A sajtófogadáson a Ferrari első embere a kínai piac jelentőségét méltatta, a fényes múlt mellett a még fényesebb jövőt hangsúlyozta.
Hirdetés

Kínában jelenleg harminc kereskedésben lehet Ferrarit venni, a vásárlók átlagéletkora viszonylag fiatal, 35 év, többségük egyedi autót akar, ezt az igényt pedig a Ferrari maradéktalanul teljesíteni tudja. Hongkongban 1700 Ferrari-tulajdonost tartanak számon, köztük sok olyan gyűjtőt, akinek több különleges kocsi is van a birtokában. Nagy az érdeklődés a márka által szervezett autóversenyek iránt is. A Ferrari Challenge ázsiai futamain rajthoz álló tulajdonos versenyzők közül kilenc hajthat a győzelemért november 9-10-én Mugellóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?