Eltiltott sofőr rombolt forgalomból kivont BMW-vel

Elvesztette az irányítást az autó felett, majd egy kerítésnek csapódott a felelőtlen férfi

Felkavaró látvány a kerítésbe csapódott, fekete 5-ös BMW, amelyhez Békáson riasztották a rendőrséget a napokban, ám valószínűleg még nehezebb lesz megemészteni azt, amit a felelőtlen sofőr ezért kapni fog. Mutatjuk, miért nem kellett volna úton lennie.

Egy 24 éves dabronyi férfi okozott balesetet november 15-én, kedden délután Békáson. Egy balra ívelő kanyarban az 1995 és 2004 között gyártott, negyedik generációs, E39 kódú 5-ös BMW kombijával. A férfi elveszítette az irányítást az autója felett, letért a menetirány szerinti jobb oldalra, átszakította az ottani szalagkorlátot, végül az egyik ház kerítése állította meg. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, de az autó totálkárosra tört, a szalagkorlát és a kerítés pedig lényegében megsemmisült. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a dabronyi sofőrt az Ajkai Rendőrkapitányság korábban eltiltotta a vezetéstől, ám nem csak emiatt nem lehetett volna úton a fekete BMW-vel. Az autónak ugyanis rég lejárt a műszakija és a forgalomból is kivonták, valamint kötelező biztosítást sem kötöttek rá.
Hirdetés
Az egyenruhások elfogták, majd előállították a balesetet okozó férfit, a nyomozók pedig gyanúsítottként kihallgatták. Ellene járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Ez sem kevés, mégsem ússza meg ennyivel a dabronyi férfi: a rendőrök a baleset okozása, valamint a gépjármű okmányainak hiányossága miatt a közúti közlekedés rendjének megzavarása, továbbá érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt még szabálysértési feljelentést is tettek ellene.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?