Eltiltották a vezetéstől a büntetőfékező audist

Gyorsan lecsapott a törvény keze a veszélyesen közlekedő audisra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Döntött a bíróság az idétlenül viselkedő Audi R8 sofőrjének büntetéséről, ám az ítélet még nem jogerős.

Még május 27-én reggel történt az eset, amikor egy Audi R8 vezetője büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy másik, előtte szabályosan haladó sofőrön, amiért „beragadt” mögé. Az M0-ás és az M3-as autópálya csomópontjánál az audis előbb villogott a sértettre, majd, a kanyarodó sávon keresztül megelőzte és megpróbálta leszorítani, illetve erős fékezésre kényszerítette. Mindezt a sértett autójában működő fedélzeti kamera rögzítette, ennek is köszönhetően a rendőrség gyorsan megtalálta az Audi gazdáját.
Hirdetés
A 43 éves B. Zoltán állítólag nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek, a rendőröknek azt mondta, szinte mindennaposak az ilyen esetek. A rendőrség közleményében olvasható, hogy később, a kihallgatásán elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, bár szerinte a másik sofőr provokálta őt. Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította közúti közlekedés veszélyeztetéséért. A hétfői tárgyalás végén a bíróság egy évre eltiltotta a 43 éves férfit a vezetéstől és 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ügyész és a vádlott tudomásul vették a döntést, ám a vádlott fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Az esetről készült felvételt az alábbi videón nézheted meg.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

   • 2020.06.25. at 18:50
    Permalink

    Nem tudom mit értesz “ezek” alatt, de szerintem a legtöbb komoly autóval rendelkező tulaj be be fogja tartani tartani mert bőven van mit veszteniük.

    Mondjuk a konkrét fazonról nem olvastam semmi konkrétumot, de általában a masszív alkesz prolikra és (az épp) szabadlábon lévő bűnözőkre jellemző az a leszarom mentalitás, ami miatt a jogsibevonás nem lenne elég.

    De a legtöbb ilyen ember azért szemétkedik mert azt hiszi megúszhatja (a genyán szabálytalankodók között legalább annyi olcsóbb autó van), az ilyen hírek viszont megmutatják hogy nem véd meg sem a menő autó sem a pénz attól hogy BKV-ra kelljen váltania a delikvensnek.

Vélemény, hozzászólás?