Eltiltották, de továbbra is rendszeresen ittasan vezetett

Két hét alatt kétszer ittasan ült autóba és balesetet is okozott a vezetéstől eltiltott nő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lezárták az ügyét az ittas vezetéseket és eltiltásokat halmozó 63 éves nőnek. Decemberben ittas állapotban állították meg a rendőrök, két héttel később pedig - szintén ittasan - nekiment egy parkoló autónak. Kiderült: korábban már kétszer is eltiltották.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kétrendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy tiszaújvárosi lakossal szemben, írja a Police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított először akkor tűnt fel a rendőröknek, amikor 2020. december 4-én 20 óra körül Tiszaújvárosban autózott ittasan, ezért megszondáztatták. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, a nőt előállították, ám ekkor még nem ért véget a történet.
Hirdetés
Nem egész két héttel később, december 15-én dél körül ugyanis egy balesethez riasztották a rendőröket Debrecenben, melynek során egy parkoló autót tört össze ugyanez a sofőr, ismét ittas állapotban. Ekkor a nőt elfogták és ismét előállították, a legnagyobb meglepetés ekkor jött: a baleset okozóját kétszer is jogerősen eltiltották már a vezetéstől korábban, először a Miskolci Járásbíróság 2021. június 10-ig, később pedig a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2026. január 29-ig. A rendőrségi közlemény csak arról tájékoztat, hogy az ügy lezárult, de az nem derül ki belőle, hogy milyen szankciókra számíthat az eltiltásokat és pozitív szondaeredményeket halmozó sofőr. Komoly probléma egy ilyen esetnél, hogy az újabb eltiltásnak valószínűleg hasonlóan csekély visszatartó ereje lenne. Érthetetlen, hogy miért vezetnek emberek - főleg rendszeresen - ittas állapotban, ezzel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy

soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

Arra is kérik az olvasókat, hogy senki se engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy alkoholfogyasztás után autóval induljon tovább, mert ez mindannyiunk közös érdeke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?