Eltűnhet a legnépszerűbb pályamatrica

Búcsúzhatunk a négynapos matricától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jelenlegi útdíjrendszer kibővítésének céljával, s a többletbevétel reményében minden bizonnyal eltűnik a legnépszerűbb, négynapos autópálya-matrica.

[kepallobal=422561]Most például az M7-es autópályán Érdig nem kell fizetni - lehet, hogy nemsokára a Budapest vége kiírás mögé rögtön egy ilyet is kapunk?[/kepallobal] Többletbevételre számít a kormány az útdíjrendszer használatarányosabbnak szánt kibővítésétől, a témát a napokban tárgyalják a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékesei. Az egyik terv a gyorsforgalmi hálózaton kívül az összes főutat is - minden kategóriában - fizetőssé tenné, a másik szerint az eddig ingyenes sztrádaszakaszok igénybevétele is pénzbe kerülne. Közös elemük, hogy megszüntetnék a négynapos e-matricát, hiába ebből vásárolnak a legnagyobb számban a személyautósok. Ellensúlyként felére, az irreális 40 ezerről 20 ezer forintra apadna az éves útdíj ára.A négynapos e-matrica jelenleg 1650 forintba kerül, a 10 napig érvényesért 2750, a haviért 4500 forintot kell fizetni. Matricaügyben döntésre még e hónapban, áremelésre újévtől számíthatunk, míg az első körben a tehergépjárműveket érintő használatarányos, a szomszédos Szlovákiában vagy Ausztriában már működő, elektronikus útdíjfizetési rendszer üzembe helyezésére a Széll Kálmán Terv szerint célul tűzött 2013. január 1-től sem kerülhet sor, ugyanis a még el sem kezdett bevezetés időszükséglete minimum másfél év.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Nos, ha egy keveset hozzátehetek még az ilyen világvége témához:
  Millió film és tanulmány szól arról, hogy lesz mint lesz, feltevések, jóslatok stb.
  Jelenleg a földön egy anyagi világban élünk, gyakorlatilag a pénz a fő ütőere az emberek életének (sajnos).
  Az összvagyon több mint 50%-a a lakosság kevesebb mint 1 százalékának kezében van.
  Én nem hiszek istenben és sátánban sem, különbséget tudok tenni jó és rossz között, és mostanában egyre több rosszat látok, szinte adódik a kérdés a fejemben, mikor jutunk el odáig, hogy nem lesz tovább, hisz ha megnézzük, elképesztő az az erkölcsi és értékrendi süllyedés amit az elmúlt évtizedekben produkálunk az anyagiasság javára, ráadásul egyre mélyebbre megyünk és egyre gyorsabban. Aztán egyszer csak lesz egy nagy kopp, amikor már teljesen állatias formában fogjuk egymást eltaposni, zéró erkölcs, na akkor jön a következő fejezet.
  A háttérben “uralkodók” célja a piramisforma, és a föld lakosságát ehhez fogják berendezni.
  A felesleg, vagy gyenge építőkocka megy a levesbe. Na ez a new world order.
  Mutatok én is valamit a yútúbról:
  Írátok be: Az üzenet

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Amondó vagyok, hogy mint minden film, ez is sarkosít. Sok igazság van ebben az egészben, ha nem is egy az egyben értendő. A jelenlegi háttérhatalom számára a kitermelhető maximális profit szempontjából a Föld már több évtizede túlnépesedett, még Európa is! Ezzel sajnos szembesülni kell!
  Nagy tudora széles látókörrel ennek a területnek magyar oldalról, hogy csak 2 nevet említsek a sok közül Drábik János, aki az USA-ban szerezte Dr.-i diplomáját, vagy Bogár László prof. Aki tájékozott kíván lenni ez ügyben, érdemes tőlük néhány könyvet elolvasni.
  A háttérhatalom prominens alakjai, hiába a hatalmas vagyon, meg a fejükben lévő információ halmaz, ettől még ugyanolyan gyarlók és alantasok maradnak, mint a legprimitívebb ember, vagy még annál is jobban. Tőlük sok jó nem várható.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Mielőtt bárkit is pocskondiáztok (lásd fidesz, ők csak apró marionettfigurák a láthatatlan háttérhatalom kezében) NÉZZÉTEK !!!!! youtube ÉBRESZTŐFILM
  nem csak az amcsikra vonatkozik, ide is begyűrűzik nem lesz szabad autózni sem hamarosan.
  ÉBREDJETEK MÁR FEL!!!!
  MEG LESZTEK KÚ..VA , NEM KICSIT, NAGYON!!!!!
  ÉS NEM TEHETTEK ELLENE SEMMIT!!!!!

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  [b]“Baszhatjátok ti, hogy kire szavaztatok, azt hiszitek számít bármit is?
  Mikor veszi már észre a mélyen tisztelt magyar társadalom, hogy a politika egy kibaszott bábszínház ott magyarországon?”
  [/b]
  Ez a gondolat már régen motoszkál bennem, csak mindig halasztgattam a leírását. Sarkosan megfogalmaztad, kössz.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Baszhatjátok ti, hogy kire szavaztatok, azt hiszitek számít bármit is?
  Mikor veszi már észre a mélyen tisztelt magyar társadalom, hogy a politika egy kibaszott bábszínház ott magyarországon?
  Na persze az olyanoktól, akiknél a való világ, meg az ilyen vérbeli butító műsorok nézettségi rekordokat döntenek, mit várjon az ember?
  40 év vadkommunizmusra és besúgórendszerre 20 év vadkapitalizmus a média butító műsoraival.
  Ez nyírta ki a mi országunkban az összetartás utolsó szikráját is.
  Az embernek meg kínjában maradnak az ilyen fórumok, ahol névtelenül anyázhat, mialatt napközben havi 80 ezerért megdöglik a munkahelyén.
  Ne csináljatok gyereket, mert kell a hely a sábeszosoknak…

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Én a Fideszre szavaztam! Többé nem teszem. Minden szavazóját becsapta, engem is. Senki nem ezt akarta, csak szeretett volna jobban élni egy kicsit. Úgy érzem, ki fognak fosztani. Lassan nem léphetek ki a saját járdámra sem, mert járdaadót kell fizetni. Most fizettem 30.000. Ft. fűadót, mert a saját házam előtt a saját füvemre álltam a kocsimmal. Szerintem betelt a pohár, és ki fog löttyenni. Nem úgy volt egyébként, hogy az üzemanyag ára tartalmazza az útalapot? A régi 43-as főútra nem az volt kiírva mikor aszfaltozták, hogy az Önök pénzéből épül? Mi jöhet még, kapuadó, hídadó, macskaadó, hangyaadó, sünadó, híradó? Vagy inkább riadó! Ha ennyi kárt okoznak nem nagyra tisztelt képviselőink, ezért érdemelnek még egyáltalán fizetést?

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Először is szeretnék gratulálni azoknak a honfi társaimnak akik a fideszre szavaztak! Remélem megkapták a beígért csomagot ezeknek az embereknek kimondottan Boldog Karácsonyt kívánok. de szeretnék javaslatot tenni az emberek lehúzásával kapcsolatban újabb adót kivetni mint pl: gyerek súlyadó , mobil telefon adó, netbook adó, levegő adó, Tv adó. Bízunk benne hogy tudtok még ilyen jó emberekre szavazni akik ötletileg nem szegények.
  ui: szép karácsonyt

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  hm,hm majdnem elfelejtettem!!!!750.000alap???+a többi okosság!!??És a rossz döntésért mit kell nekik becsengetniiii?????Ezek nem szégyenlősek!Maguknak szavazgatják a kapható pénzeket!Persze ők semmit se veszithetnek!!??Felsőbbrendű lénynek tartják magukat!??Emlékszem,nálunk a faluban volt régebben valami döntési konfliktus!Na le is lett szaggatva az összes ajtó az ellenkező kocsijáról!Pedig úgy tudom jót akart!Csak valakiknek érdeket sértett!Mikor lehet már hallani valami ilyesmiről???Valami nép által utolért politikust…………..

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Vazzeg!
  De szépen beszélsz :-)))))))
  Buszos!
  Gyereket már Én se csinálok!
  Esetleg csak gyurmából! :-)))))
  Viszont az autósokról,már az összes bőrt lehúzzák!
  Ha megtudod venni az autót,már nem tudsz bele tankolni!
  Ha meg kiszorítod a benzinre valót,az úton szétszakad a vas!

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Nekem aki negyedmagammal élünk havi 80-ból még a negyedéves kötelezö kifizetése is gondot okoz!!!!!!!!! Meddig türjük még ennek a mocskos kormánynak hogy szorakozzanak velünk ??Mindet falhoz kéne álliani.Mocskos állatok!!

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Való igaz!Ki kéne próbálni,hogy akik ott nyomkodják a gombokat hogy tudnának nyújtózkodni mondjuk egy stabil120.000 fizetésből!Mert az már jónak számít!De úgy,hogy minden pénzüket zárolni,zsebből tankoltatni ,lakás,rezsi,hitel,stb.stb.stb.!Majd megnézni hogy hó végén hogy vigyorognak!Aztán minden vagyonukat porrá törni!Hogy tudjon újra gyarapodni!A stabil120ból!Ne minimálbérből!Mert ami pénzeket ezek kapnak szerintem felháborító!Amit tőlünk húznak szépen le!Itt valaminek történnie kell!!!!!!Mert nem lesz jó vége!Az IMF hitelt meg fizesse az aki felveszi!Ne az adófizető dolgozókkal fizettessék,mert 10 év múlva nem lesz akit lehúzzanak!Ugyanis normális ember ebbe az országba gyereket nem csinál!Én se!

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Ha nem láttátok vagy hallottátok volna!
  Lázár János nagy nyilvánosság előtt megmondta:nekik(politikusoknak)lopni csalni és hazudni kell ahhoz,hogy megtudjanak élni,a jelenlegi fizetésük nem elég ehhez!
  A javaslatát beadta,melyet el is fogadnak!A 750,000.-/havi fizetés mellett,szolgálati kocsi(személyes használatra is)+rendszámra szóló üzemanyag kártya(ingyen tankolás)+B.p.i- legalább 55m2-s lakás bérlés(ha nincsen a képviselő nevén!!!)vagy hotelszoba bérlés+díjmentes(kormány által fizetett)telefon,és még sorolhatnám a javaslatát!
  Ne,hogy már véletlenül nekik valamiért is fizetni keljen!!!
  Ezeket valamiből finanszírozni kell!!!
  Az,hogy Te vagy mások a havi 70-80000.-ból nem jönnek,az Őket magasról nem érdekli
  Viszont,ha valaki rossz utakat szeretne látni,az jöjjön Békés megyébe!
  Ide már a nagy Orbán-Torgyán kormány idején sem jöttek,mert közúton,”megközelíthetetlen” települések vannak erre!

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Mi az hogy az összes főutat? Ilyen a földön nincs, hol vannak az utak. Mert ha az állapotuk indokolná akkor értem. A nullás még mindig készül állandó a dugó, a másik felét el sem kezdték. A kenyér árát sem évekkel elöbb kell megfizetni hanem mikor elviszem a boltból. Majd ha lesz rendes használható úthálózatunk akkor szabhatnak ki díjat de addig… ne legyenek hülyébbek mint amilyenek. Katasztrófa.Összeroppantják az országot a diktatúrájukkal. Ausztriában az éves matrica 76,50 euró. de ehez kapcsolódnak utak gazdagon…..

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Szerintem meg tegyék kötelezővé minden gépjárműtulajdonosnak az éves matricát,akinek nincs kocsija annak az éves BKV bérletet,rokkantak,babakocsisok,görkorisok,gyalogosok is fizessenek úthasználati díjjat.
  Olyan kis türelmes ez a nép,húzzanak még le egy pár bőrt rólunk.
  Legyen az üzemanyag 500 HUF!!!
  A minimálbér úgysem elég már vagy 2 éve semmire…..

  Ha el kell mennem pl. Győrbe reggel,de este visszajövök Pestre azért vennem kell minimum 10 napos matricát???
  Még a 4 napos is pazarlás volt.
  Hozzák vissza a fizető kapukat,annyit fizessünk amennyit használjuk az utat…..

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  áhh el sem hiszem ezt már!!!!!! a leg nagyobb csalók,tolvajok és senki nem tesz semmit! mi lesz itt gyerekek :S 80ezerböl,tankolja,fizessem a balaeseti adót,biztositást,kocsi karbantartás ,út dij. mennyenek már a jó édes annyukba komolyan

Vélemény, hozzászólás?