Elveszíti dízel jellegét a Nissan Micra

Szűkebb motorpalettával, tisztábban folytatja a Nissan Micra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autógyártók elsődleges célja, hogy elkerüljék a túlzott károsanyag kibocsátás miatti büntetést. A Nissan kisautója kevesebb lóerővel és dízelmotor nélkül igyekszik megfelelni a szabályoknak és a vásárlói trendeknek.

Finom fazonírozással válik vonzóbbá a Nissan Micra, ami már a környezetre is jobban odafigyel. A 2016-ban érkezett ötödik generáció külseje alapvetően változatlan maradt, de két új felszereltségi szinttel színesedik a kínálat. Az N-Design szinthez több feketére és krómhatásúra fényezett elem jár, amitől frissebb hatást kelt a Micra, noha a színek kivételével nincs változás. A beltérben is találni némi újdonságot, ilyenek a fekete-szürke ülések, de még némi bőrimitáció is jutott a kabinba, az új 16 colos kétszínű felnik szintén a N-Design felárával járnak. A másik új lehetőség az N-Sport szint, ami az előzőnél fiatalosabb, színesebb. Itt alapáron jár az Alcantara kárpitozás, a 17 colos alufelni és a LED fényszóró, illetve az ugyanilyen technikát használó ködlámpa.
Hirdetés
Műszaki téren is történt változás, amit leginkább az emissziós szabályok és a trendek szültek. Sok más kisautóhoz hasonlóan a Micrából is eltűnik a dízelmotor. Eddig a Renault 1.5 dCi erőforrása szolgálta ki az öngyulladós motorra vágyókat, ezután csak benzinnel érdemes itatni a Micrát. A motor kiválasztása ezután kevesebb fejtörést fog okozni, a jövőben kizárólag egyliteres turbós erőforrással készül a Micra. Az átdolgozott blokk teljesíti az Euro6d normát, ezért viszont fel kellett áldozni néhány lovat, így most 91 tagú a ménes 160 Nm nyomaték társaságában. Az új Micrát már itthon is beárazták, a legolcsóbb kivitel 4,7 millió forint, amihez 300 ezerért mérik a manuális légkondicionálót (csomagban, más extrákkal együtt), a fokozatmentes CVT váltó felára pedig 450 ezer forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?