Elvesztette kupé jellegét az Audi A7

Kínában bemutatták az A7 hosszabb változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ára van a nagyobb hátsó lábtérnek. Méghozzá az, hogy a kupés sziluett egy az egyben lépcsőshátóvá változott az A7-esen.

Az Audi érvelése szerint a kínai vásárlóknak annyira fontos a nagy hátsó lábtér, hogy ezért érdemes lemondani az A7 Sportback egyébként különleges hátsó kialakításáról. Ebből ki is derül, hogy Európában nem lesz sűrű látvány az A7 L, amit a Sanghaji Autószalonon mutattak be. Természetesen a lépcsőshátú A7-nek megnyújtották a tengelytávolságát 98 milliméterrel, így az most már 3016 milliméteres. Ebből adódóan az autó karosszériájának a hossza is megnőtt, egészen pontosan 5076 milliméteresre. Ez azonban még mindig rövidebb, mint a normál tengelytávolságú A8 hossza. Ugyanakkor az autó hátsója nem változott különösebben. Bár az ablak nélkül nyíló csomagtérfedél és az ezzel járó lépcsős kialakítás alapjaiban változtatta meg az autó karakterét, a hátsó lámpák mégis ugyanolyanok, mint a Sportback modellen. Az utastér formáiban szintén nincs változás, a műszerfal egy az egyben megmaradt, csak a már említett nagyobb hátsó lábtér a különbség.
Hirdetés
A bemutatott autóban háromliteres, V6-os turbómotor dolgozik 335 lóerővel és 500 Nm forgatónyomatékkal. A benzines lágy hibridhez hétfokozatú duplakuplungos automata társul és a quattro összkerékhajtás sem hiányzik. Szériafelszerelésként kínálják a légrugókat, ám az árakat még nem árulták el, csak annyit, hogy az First Edition modellekből csupán ezer darabot gyártanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?