Ennél nem készült menőbb Valentin napra – romantikus McLaren

Valentin napi modellt mutatott be a McLaren

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyetlen, különleges példány készült a szerelmesek napjára megálmodott McLaren 570S Spider modellből.

Szerelmünk kifejezésének egyik módja lehet egy szál vörös rózsa átnyújtása. Hasonlóan gondolkodtak a McLarennél is, ezért karmazsinvörös fényezést választottak az e héten ünnepelt Valentin nap kapcsán megépített különleges modell számára. A romantika pedig nem ér véget a külsőségeknél, hiszen a szerelemhez is fontosak ugye a belső értékek. Az utastérben is megjelenik a vörös szín a fekete nappabőr, az alcantara és a karbonbetétek mellett. A kormánykerék alsó része és a biztonsági övek pompáznak vörösben, illetve az üléseken is feltűnnek ilyen betétek, látványos kontrasztot képezve a beltér fekete részeivel.
Kívül még a vörös féknyergek és a vörös jelölésű Pirelli gumiabroncsok utalnak a szerelmes szívekre, bár a gumik akár még a márka F1-es szerepvállalásával is „rímelnek”, hiszen ott hasonló jelöléssel különböztetik meg a különböző gumikeverékeket.
Hirdetés


A motortérben egy 3,8 literes, duplaturbós V8-as dolgozik, amely szintén alkalmas a benzinvérűek szívének megdobogtatására. Ahogy a típus neve is utal rá, 570 lóerőt csalogattak elő ebből a motorból, amely 3,2 másodperc alatt „katapultálja” álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre az autót, és a 200 kilométer/órához sem kell neki 9,6 másodpercnél több. Végsebességét 328 kilométer/óránál éri el, ha a tetőt felhúzza a vezető, viszont ha ezt nem teszi meg, akkor csak 315 km/h.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?