Ennyi volt, kész vége, kiürült a villanyautó-támogatás kerete

Másfél nap alatt több mint 2000 elektromos járműre adtak be támogatási igényt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tegnap startolt el az elektromos járművek új támogatási rendszere, váratlan érdeklődéssel, másfél nap alatt el is fogyott a rá elkülönített 5 milliárd forintos keret.

Ahogyan arról beszámoltunk, váratlan érdeklődés fogadta a tegnap startolt új fajta, május 20-án bejelentett elektromos jármű (autó és segédmotoros kerékpár) támogatási rendszert. A 11 millió forint alatti vételárú autókat 2,5 millió forinttal, a taxisok vásárlásait pedig akár a vételár 55 százalékával támogató rendszer csöppet sem tűnt kérész életűnek, hiszen 5 milliárd forintot különítettek el hozzá. Az mondjuk nem meglepő, hogy a taxik számára elkülönített 2 milliárd forintos keret már tegnap délelőtt elfogyott, de az már igen, amit a támogatási igény benyújtására szolgáló elektromobilitas.ifka.hu címen most olvashatunk:Országosan több, mint 2000 elektromos járműre érkezett támogatási igény a ZFR-D-Ö-2020 kódszámú elektromos gépjárművek / robogók beszerzésének támogatását célzó pályázati kiírásra.
Hirdetés

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az érdeklődők 2020. június 16. 12:00 percig nyújthatták be pályázataikat – benyújtás lehetősége ekkor lezárult.
Hirdetés

Miként azt az említett weboldal írja, a Pályázati Útmutató és Kiírásban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció az elektromobilitas.ifka.hu oldalon keresztül történik. Aki az elmúlt másfél nap alatt nem nyújtotta be támogatási igényét, az a jelenlegi rendszerben nem, csak annak forrásbővülése és a pályázat újbóli megnyitása esetén számíthat támogatásra. Nagy kérdés, hogy utóbbi mikorra várható, lesz-e egyáltalán, ahogyan az is, vajon az autómárkák mikorra fogják tudni leszállítani az említett több mint 2000 elektromos járművet. Beszédes, hogy az idén júniusi pályázat elszámolási határideje 2024. december 31.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?