Ennyire könnyű réginek álcázni egy új Jeepet

A Quadratec épített kockalámpás modellt az új Wranglerből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

30 éves fennállását ünnepli a Jeep-specialista Quadratec. Mi másra is hasonlíthatna az évfordulós átalakítás, mint a kezdeti időszakra, a kockalámpás Wranglerre?

Végtelenül egyszerű korszakokat változtatni egy Jeep Wrangleren. Az amerikai terepjáró tökéletesen hű maradt az elődökhöz, és ma is legalább annyira sokoldalú és egyszerű, dizájnban is csak finomítanak rajta, de a lényeg nem változik. Így fordulhat elő az is, hogy néhány karosszériaelem eltávolításával elég lesz néhány egészen apró átalakítás ahhoz, hogy egy idén már szinte teljesen veterán modellre hasonlítson. A Quadratec állt neki átalakítani ezt a 2021-es Jeep Wranglert - nem másért, mint a műhely 30 éves fennállásának ünneplése érdekében. A karosszériához a legtöbb ponton hozzányúltak valamelyest, a legnagyobb változás persze elöl történt. A hatalmas acél lökhárítót egy filigrán, retro darabra cserélték, a kerek fényszórók helyére pedig az 1989-es Wrangler YJ Sahara lámpafészkeit építették, a lámpatestek pedig modern, ledes darabok. Az egyedi Wranglert az alapító, Ted Wentz II. egykori autójáról mintázták, a '89-eshez hasonló lökhárítókat, hűtőmaszkot és lámpákat építettek hozzá. Leszerelték az ajtókat és a tetőt, ennek helyére csak egy egyszerű ponyvát feszítettek ki az ülések fölé.
Hirdetés
Kicserélték az összes lengőkart a Teraflex RT4 átalakító-kitjére, lengéscsillapítókat pedig a Falcontól rendeltek, ezek majdnem 9 cetit emeltek az autó hasmagasságán. 37 colos Mickey Thompson Baja Boss terepabroncsokat kapott retro megjelenésű felniken, melyet a Quadratec gyártat egyedi tervezés alapján. Egyedi sárvédőket és csövekből készült ajtókat szereltek rá, üléseit sportülésekre cserélték, hátukra pedig olyan táskákat terveztek, amik a '89-es Wranglerhez is rendelhetőek voltak. A Quadratec jelenlegi igazgatója, Ted Wentz III. annyit fűzött hozzá az autóhoz, hogy "Nem tud elképzelni jobb példát arra, hogy egyszerre mutassák meg, honnan indult a műhely, és mit tud nyújtani most az ügyfeleknek." Azt is elmondta, hogy édesapja Wrangler YJ-je meghatározta a gyerekkorát és későbbi életét, azon tanult meg vezetni is, így mindenképp sokat jelent számára ez az új építés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?