Enyhén frissült a Honda Civic

A frissítéstől szárnyakat kapott a Civic

Úgy tűnik, hogy a várakozásoknak megfelelően fogy a Civic jelenlegi generációja, ugyanis alig változtattak a négy éves típuson.

Nem nevezhető mai csirkének a Civic, már ami a nevet illeti, ugyanis az első generáció 1972-ben érkezett, azóta pedig már a tizedik generációnál jár a Honda kompaktja. A jelenleg futó generáció 2015-ben debütált, szakítva az előző két “ufó” Civic-kel, már ami a külsőt illeti. A félidős modellfrissítést nem mondhatni, hogy túlzásba vitték a japánok, bár ez jelentheti azt is, hogy a Civic jó eladási számokat produkál. A külsőn a legnagyobb változás a karosszéria színében pompázó szárnyacskák megjelenése, amit elől a ködlámpák fölött kell keresni, illetve a ködlámpák betétjei is módosultak, az eddigi méhsejt mintázatot egy sima fekete betét váltotta. Az apró szárnyak tetszést arathattak, ugyanis hátulra is került kettő belőle, amit szintén a karosszéria színére fényeznek, ezen kívül még az új mintázatú szürke, illetve fekete alufelnik jelentik a változást, az első lámpák pedig a sportosság jegyében sötétebb betétet kaptak.
Hirdetés
A belső térben néhány betét mintázatán változtattak, másfajta bőrbevonatot kapott a kormány és a váltógomb, illetve a zajból is kevesebb jut azoknak, akik egy új Civicre fizetnek be, ugyanis több hangszigetelést építettek be a frissítés során. Az újdonságok sorát gyarapítja, hogy ezentúl az Apple CarPlayt és az Android Autót is tudja futtatni a fedélzeti rendszer. A motorok terén nem történt változás, továbbra is 1 és 1,5 literes turbós benzinesekkel, illetve 1,6 literes gázolajossal lesz elérhető, továbbá a Civic Type R csalhat mosolyt a vezető arcára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?