Épp 45 éve jelent meg a világ első luxus suvja, a Range Rover

A Range Rover hangulatos videóval ünnepli magát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit gyár is megemlékezett saját történetének ikonikus darabajáról. A 45 éves Range Rover ma sikeresebb, mint valaha.


Mi már az év elején megemlékeztünk a brit autógyártás egyik sarokkövének számító Range Rover születésnapjáról. A gyártó Jaguar-Land Rover csak most, az egykori bemutató idejéhez igazodva tette ezt meg, viszont cserében egy nagyon szépen fotózott kisfilmmel is kedveskednek a típus rajongóinak.
Hirdetés

Az egykori Rover gyárban a Defender (amit akkor még nem is így hívtak) után akartak valami forradalmian újat mutatni. A könyörtelen munkagép után így megszületett az erős és luxusigényeket is kielégítő terepjáró, a mai suvok egyik előképe. A Range 1970-es első változata csavarrugós felfüggesztéseivel, állandó összkerékhajtásával a közúti használatra optimalizált kényelem mellett megmarat kitűnő terepesnek is. A többi meg már történelem, a második, teljesen új generáció 1994-ben jött. A harmadik szériától már senki nem kérdőjelezhette meg a Range luxusautó voltát, a 2012 őszén debütált negyedik generáció meg mindenben rátesz elődjeire.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?