Épp időben a szigorításokra: bemutatkozott a LEGO ECTO-1

Szerencsére lesz mivel elütni az időt, a Szellemirtók ikonikus autóját LEGO-ból is meg lehet építeni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Szellemirtók rajongóinak kedvez a LEGO az eddigi legrészletesebb ECTO-1-es modellel, a retró Caddilac nemsokára elérhető lesz - remélhetőleg valamelyest könnyítve az otthoni száműzetésen.

Egyeseknek öröm, másoknak átok az otthoni munkavégzés, de a Szellemirtók rajongói valószínűleg könnyebben viselik majd a karantént, amint beszerezték a LEGO legújabb játékát. A modellek építésének szerelmesei most a rémségvadászok hűséges társát, az ECTO-1-et adhatják gyűjteményükhöz, ráadásul elég nagy méretben: megközelítőleg 22,5 cm magas, 47 cm hosszú és 16,5 cm széles a retró amerikai kombi élethű mása. A kocsi összeszereléséhez 2.352 kocka szükséges, így bizonyára jó ideig lefoglalja majd a lelkes építőket. Ha valaki esetleg egyszerű játéknak tekintené ezt az ECTO-1-et, érdemes figyelembe venni a LEGO ajánlását, miszerint felnőtteknek szánták a modellt - ebből kiindulva talán nem is olyan egyszerű az összeszerelés.
Hirdetés
A modell nem csak statikus állapotban vadássza a szellemeket, tele van mozgó alkatrészekkel: a guruló kerekeken és a forgatható, ötmodulos kormánykeréken kívül a hátsó lövészülés is kihúzható. Sőt, a paranormális eseményeket észlelő detektorok is működésbe lépnek az autó mozgatásával, a hitelességet pedig a hivatalos Szellemirtók rendszámtábla és oldalmatrica biztosítja. A LEGO egyébként nem csak múltidézésből dobja piacra november 15-én legújabb termékét, hanem a Szellemirtók 2021-es folytatásának, Az örökség című film apropóján is.
Hirdetés
„Imádom a LEGO járműveket és a megtervezésükkel járó kihívásokat. Az a megtiszteltetés ért, hogy a LEGO James Bond Aston Martin DB5 modell után az ECTO-1-et is én alkothattam meg. Ez az eddigi legrészletesebb és legnagyobb verziója ennek az ikonikus járműnek, amely telis-tele van izgalmas kiegészítőkkel, nem beszélve a rejtett meglepetésekről. Alig várom, hogy az építők felfedezzék őket!” – mondta Michael Psiaki, a Szellemirtók ECTO-1 tervezője. A Szellemirtók 1959-es Caddilac Miller-Meteorja nem először kel életre játék formájában, készült már belőle Hot Wheels kocsi is több alkalommal. A LEGO-nak sem ez az első nevezetes járműve, számos híres autót lekicsinyített már, de főleg az utóbbi években mutatott be egy sor valódi autókon alapuló játékot, kezdve a Bugatti Chirontól a Porsche 911 GT3-on át a Lamborghini Siánig. Akik csak egyszerű, gyermekeknek szánt játékokról ismerik a dán márkát, azok elsőre biztosan meglepődnek majd az élethűbb autómodellek árcéduláján, de tény, hogy órákig képesek lekötni minket, és dísztárgyként sem utolsók a részletes LEGO-k.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?