Érdekel az új Octavia RS? Mutatjuk!

Dögös külsejét nem tudta rejtegetni az új Skoda Octavia RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy az Octavia új generációjából is legyen RS sportváltozat, de lesz benne egy elég erős csavar, plug-in hibrid lesz a legerősebb változat.

Egyes országokban az Octavia legnépszerűbb kivitele az RS sportváltozat, az első generáció óta létezik, és az új, negyedik generációs modellből is érkezik. Az MQB platformra épülő szedán kinézetű népszerű csapotthátú modell ismét szolid, de kellően vérpezsdítő külső sportkiegészítőket kap, ezeket ugyanis már láthatjuk az idő előtt napvilágot látott gyári grafikákon. A vízszintes, széles fényszórókhoz jól passzolnak a lökhárító tágra húzott idomai, valamint egy új trükk által a friss hűtőmaszk kerete nem krómozott, hanem magasfényű feketében kerül az autóra.
Hirdetés
Az Octavia RS hátulról is meglehetősen izgalmas, kezdve rögtön a csomagtérajtóra kerülő elegáns légterelővel. Alatta szintén új és sportos a lökhárító és a csomagtérfedélen láthatjuk a Skoda sportlogóját. Érdekesség, hogy ez még nem az, amit a márka hivatalosan is leleplezett, az új emblémában a V-t pirossal, az RS-t pedig feketével fényezik le, ez pedig még a régi megoldás. Előfordulhat, hogy a jelölésnek köze lesz az Octavia RS hajtásához, ugyanis az eddigi benzines és dízel modellek mellé érkezik egy hibrid modell, legalábbis a pletykákból úgy hallani. A Volkswagen új, 1,4 literes TSI motorjára épülő plug-in hibrid rendszer legerősebb verzióját, azaz a 245 lóerős csúcsteljesítményűt kaphatja, mellette vélhetően lesz alacsonyabb teljesítménnyel benzines és 200 lóerő körüli dízel modell is. Az RS mellett az új Scout fotói is láthatóak, ennél a modellnél alapáron várhatjuk az összkerékhajtást, ahogy korábban is, így plug-in hibrid rendszer nem valószínű, hogy választható lesz hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?