Érintőképernyőt kapott végre a frissített Lexus RX

Elérkezett a Lexus RX ráncfelvarrásának az ideje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meghallgattatott a vásárlók kérése és végre megjelent az érintőképernyő a felfrissített Lexus RX-ben.

Minden idők legkelendőbb Lexus típusa az RX, amelynek jelenlegi generációját alapos frissítésnek vetették alá, habár a lemezek alatt megbújó újdonságok a legérdekesebbek. A külsőn az ilyenkor kötelező változtatásokat hajtották végre, tehát módosítottak a lökhárítókon, a fényszórók formáján és a hátsó fények rajzolatán, valamint a hűtőmaszkot is átrajzolták picit.
Fontos változtatás még a felfüggesztés módosítása és a korábbinál merevebb karosszéria. Az autón több helyen is alkalmaztak lézeres csavarhegesztést és ponthegesztést, valamint a korábbinál nagyobb mennyiségben használtak nagy szilárdságú ragasztást. Emellett a kanyarstabilizátorok merevebbek (üregesek és egy milliméterrel szélesebbek lettek), a kerékagyak pedig erősebbek a korábbiaknál, ami javítja a kormányzási pontosságot. Továbbá az új RX-et aktív kanyarodássegítő asszisztenssel is felszerelték, amely csökkenti az alulkormányzottságot, amikor a vezető a kanyar közepén gyorsítani kezd, továbbá finomabbra hangolták az elektromos szervokormányt is.
A fényszórókban pedig egy világújdonság debütált. Ez a „BladeScan” , aminek lényege, hogy a LED forrásból eredő fény kettő , nagy sebességgel forgó tükörpengére vetül, majd egy lencsén át világítja meg az úttestet. Miközben úgy tűnik, hogy a fény nem mozog, a BladeScan pontosan szabályozza a fény eloszlását oly módon, hogy a tükörpengék forgását és a LED fényszórók ki-és bekapcsolását is szinkronizálja. Így, olyan pontokat is meg tud világítani, amelyek a hagyományos rendszerekkel nehezen láthatók. Ilyen például az útpadka is, ezért a vezető jóval hamarabb felismeri a gyalogosokat és a közúti jelzőtáblákat anélkül, hogy más járművezetőket, vagy az ellenkező irányba haladókat elvakítaná.
Hirdetés
Sokak örömére az utastérben a „tapipad” mellett most már érintőképernyőn is kezelhető a multimédiás rendszer kijelzője. Emellett érdemes még megemlíteni, hogy a hosszabb, L jelölésű változat második üléssorában új kialakítású üléseket helyeztek el, így 95 milliméterrel megnőtt a harmadik üléssor lábhelye. A felfrissült Lexus RX európai premierjét június 30-án tartják és utána már a márkakereskedésekben is megtekinthető lesz.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?