Érkezik a kizárólag elektromos Manta, Crossland és Insignia!

Az Opel megerősítette, hogy az Insignia és a Crossland következő generációja is villanyautó lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel villanyautós terveiről is egyre több derül ki. Már készül az új Manta, valamint a korosodó Crossland és a még GM platformra épülő Insignia is akkumulátoros utódot kap.

Tavaly az Opel mérnökei egy igencsak menő elképzelést valósítottak meg: a régi Manta ihlette karosszériába a benzines hajtás helyére egy 145 lóerős, 255 Nm forgatónyomatékkal rendelkező villanymotort és egy 31 kWh kapacitású akkupakkot tettek. A projekt pozitív visszajelzéseinek hatására döntés született: visszatér a Manta név, egy modern, elektromos élményautó formájában. Mindez most már hivatalos, maga Uwe Hochgeschurtz, az Opel vezetője mesélt az új modellről egy sajtóközleményben.
Hirdetés
"Ismét az érzelmeket célozza majd a Manta" - árulta el Hochgeschurtz. Hozzátette: "A villanyautós nyomaték és gyorsulás mellett a vezetési élmény is kiemelkedő lesz, ez a Manta új, izgalmas és tágas interpretációjának legfontosabb feladata." Mindemellett hivatalosan megerősítette a gyártó a Crossland és az Insignia következő generációját is. Erre természetesen már számíthattunk, hiszen mindkét modell 2017 óta van a kínálatban. Ami viszont újdonság, hogy ezek az autók is kizárólag villanyautóként folytatják majd pályafutásukat. Az Insigniáról ráadásul olyan pletykák is terjengtek, hogy SUV-ként tér majd vissza, ezt nem erősítette meg és nem is tagadta a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?