Érkezik a kombi Lada Vesta

Több-kevesebb sikerrel álcázták a kombi Lada Vestát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Álcázva kapták le a Lada Vesta kombi változatát. Mostantól még nagyobb raktér tartozhat az enyhe SUV karakterhez. Félhet a Dacia Logan MCV vagy a Fiat Tipo Kombi?


Még visszafogott álcával ugyan, de végre a közutakat járja a Lada Vesta kombi változata. A rikító zöld fóliázással is tökéletesen kivehetőek a szedán fivérétől örökölt vonalai. Már Renault-Nissan együttműködés alatt fejlesztették az oroszok legfrissebb modelljét, ami hamarosan érkező tesztünk alatt bebizonyította, hogy hatalmas előrelépés a korábban hazánkban bevezetett modellekhez képest. Bár hazánkba csak most érkezett meg - épp 3 millió forint alatti alapárával, már 2015 szeptembere óta gyártják a szedán Vestát, így épp ideje volt, hogy befusson a praktikusabb változat is.
2015 augusztusában, a Moszkvai Autószalonon mutatták be a Lada Vesta Cross Concept tanulmányt, ami egy körbeműanyagozott kombi Vestát vetített elő, finom crossover körítéssel. A mostani kémfotók alapján ez a dizájn nem sokat változott, bár a műanyag elemeket elhagyta. Azok nélkül is épp elég jó SUV képességekkel rendelkezik a Vesta, puha futóművével és emelt hasmagasságával játszi könnyedséggel kel át a padkákon. Jó eséllyel a szedán 1,6 literes, 106 lóerős szívó négyhengeres benzinesét örökli a kombi változat is, hozzánk legalábbis csak ezzel a motorral ért el a Vesta, amit 5 sebességes kézi és robotizált automatával lehet párosítani.
Hirdetés

Közvetlen konkurense nem csupán a Dacia Logan MCV lesz, hanem például a Fiat Tipo kombi is, talán még náluk is nagyobb csomagtérrel. A hivatalos adatokra még természetesen várnunk kell. Mivel az álcázott tesztmodellek után a bemutató szokott következni, valószínűleg hamarosan zöld gúnya nélkül láthatjuk. Hazánkba még az oroszországi bemutatónál is jóval később érkezhet a kombi Vesta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 18:28
    Permalink

    Van a you tube-on egy magyar nyelvű Lada teszt.Igaz,az mondjuk Granta teszt volt, de egy kaptafa tök mindegy.Sok mindent megtudhatunk az autóról, a végére a tesztelő médiából is ismert csávó olyan szinten felhúzta magát a sok negatívum miatt, hogy már szakadtam a röhögéstől. Érdemes megnézni.(eleinte vicces…címmel)

  • 2017.10.27. at 18:28
    Permalink

    Nagy szükség lenne már egy igazi “cuccolós” Ladára. A 111-es óta nincs újonnan megvásárolható kombija a Ladának. A 110-es sorozat pedig már nem egy mai gyerek:)

Vélemény, hozzászólás?