Érkezik a Maybach EQS SUV-ja, Münchenben bemutatták a tanulmányt

A Maybach is felszáll a villany-SUV-vonatra az EQS szabadidő-autó változatának luxuskiadásával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cég állítása szerint majdnem sorozatgyártásra érett a Maybach EQS SUV, aminek még a Mercedes-Benz változata sem jött ki. 2022-ben debütál a polgáribb változat, a Maybach pedig csak ezt követően dobja majd piacra a luxusverziót.

A luxusmárka első teljesen elektromos modellje - meglepetés! - egy SUV lesz. Nagy rácsra nincs szüksége, így az orrán azt imitáló panelt találunk, króm csíkok egy fekete háttér előtt. A kilincsek csak akkor bújnak elő az ajtólap szintjéből, ha a közelébe mész, a sofőrajtó automatikusan nyílik, a többit a sofőr dönti el. A 24 colos tanulmányautó vörös-fekete kétszínű fényezése és a B oszlopon a Maybach logója nyomatékosítja a "hűtőrács" tetejére is kiírt tényt, miszerint ez nem egy hétköznapi Mercedes.
Hirdetés
"A közel gyártásérett tanulmányautó bizonyítja, hogy a kiemelkedő elektromos hajtáslánctechnológia és a legjobb MBUX Hyperscreen infotainment tökéletes kombinációt alkothat a Maybach gyártási minőségével és utánozhatatlan kényelmű belterével" - jelentette ki Philipp Schiemer, a Mercedes-Benz AG legmagasabb színvonalú járműveiért felelős vezetője. A tanulmányautó utastere a Yachtok világából merít ötleteket, a fehér zongoralakk hátsó középkonzol mellett két kiváló minőségű utasülés található, a padlót műszőrme borítja. Elöl sincs hiány kényelemből, a krómhatású kerek légbeömlők közt majdnem a kabin teljes szélességét átérik a képernyők. A három kijelző egy közös üvegfelület segítségével olvad egybe, az anyósülés OLED megjelenítőfelülete magában 31,2 centi átmérőjű.
Hirdetés
Nem csak a kényelem terén lesz kiemelkedő a technológia, a cég 600 kilométeres hatótávot ígér a modellnek. Természetesen nem csak a Maybach luxusában készül majd az EQS SUV, a Mercedes már 2022-ben piacra dobja a saját változatát, és csak azt követően érkezik a most bemutatott csúcsváltozat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?