Érkezik az Audi második villanyautója

Félig már le is leplezték az Audi hamarosan bemutatkozó új elektromos autóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Máris bővül az Audi elektromos autó kínálata, az e-tronnál kisebb modellel, amit már el is árultak, hogy miből készül.


Alig pár hónapja mutatkozott be a világnak az Audi legelső elektromos autója, az e-tron, máris érkezik a következő. A német gyártó egy kínai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy érkezik az új modell, mely egyelőre úgy tűnik, hogy csak és kizárólag Kínának szánt termék lesz. A Volkswagen és a FAW (First Automotive Works) 30 éves együttműködésének ünneplésén mutatták be az Audi Q2 L e-tront, melyről fotót is mutattak, de pár nappal korábban álcázva is lefotózták.
Hirdetés

A kivetítőn szereplő autó és az álcázott példány viszont különbözik, erős a gyanú, hogy a hivatalos fotón csak a rendszámtábla feliratát írták át. A fotózott autón ugyanis az e-tronhoz hasonló hűtőmaszk szerepel a Q2-n. Vélhetően ennél nagyobb eltérés nem is lesz az alapváltozathoz képest, már a Kínában elérhető nyújtott tengelytávúhoz képest. Mivel az MQB platformhoz már van kompatibilis elektromos hajtása a Volkswagennek, így nem is furcsa, hogy a Q2-ből készült villany Audi, az viszont egyelőre nagy kérdés, hogy Európa megkapja-e valamikor az újdonságot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?