Erős turbómotort kap végre a Mazda3?

Összkerékhatjású turbós kivitel kerül piacra a Mazda3-ból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövő évre szóló belsős értékesítési tervek kerültek ki a Mazdától, melyben szerepel egy nagyon érdekes modell. Egy újabb Mazda3 kivitel érkezik, méghozzá turbómotorral.

Izgalmas formaterve miatt megjelenése óta piszkálja az érdeklődők fantáziáját az, milyen lehetne az új Mazda3 tisztességes sportmodellként. Most lehet, hogy megkapjuk, legalábbis érdekes, erre utaló részletek derültek ki egy belsős értékesítési tervből. A Jalopnik szerezte meg az információkat, melyek leírják az új modell megjelölését, melynek neve MAZDA3 HB PP TURBO. A HB vélhetően a hatchbackre, vagyis a csapotthátú kivitelre utal, a PP több mindent is jelenthet, melyek közül a legvalószínűbb a Premium Package, de szeretnénk, ha inkább Performance Package-et jelentene, ezt egyelőre homály fedi.
Hirdetés
Hogy milyen motor kerülhet bele? Egyesek szerint az a legvalószínűbb, hogy a bizonyos piacokon a nagyobb modellekben már szereplő 2,5 literes turbómotorral fog készülni. Ez legalább 250 lóerőre képes, ha sportmodellt faragnak belőle, könnyedén érheti el akár a 280 lóerős teljesítményt is. Erről egyelőre nincs biztos információ, azonban az is szerepel a listában, hogy csak hatfokozatú automataváltóval lesz kérhető és összkerékhajtású lesz. Egy ilyen teljesítményre orientált modellel a Mazda ismét népszerű lehetne a hothatch kategóriában, de várjuk ki a végét. Az új hajtás lehet kényelemre hangolt az olyan országok számára, ahol a rossz útviszonyok miatt lehet szükség az erős összkerékhajtású autókra. Az új modellt azonban hamarosan meg fogjuk ismerni vélhetően, mivel a belsős terv, melyből kiderült az információ, 2021-re szól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.06.08. at 18:10
    Permalink

    na ez erdekes lenne. A 2.5os turbos valoban keszen van, de nem tudom, h a 3asba berakjak-e azt ha jol tudom, csak a hatosban van eddig…..meg suvokban. mondjuk belefaragni a 3as kasztniba es hozzafaragni a hajtaslanchoz olcsobbnak tűnik, mint a 3asban levo 2ezres motorokat ujratervezni es turbot rakni ra (mondjuk kesobbiekben a kornyezeti normak miatt ez jobb lenne). Mindenesetre jelenleg ez a legjobban kinező hatch sztem, ha tenyleg lesz ilyen osszkerekesbe akkor kell 😂

Vélemény, hozzászólás?