Erősebb EcoBoost motort kaphat a Mustang

Kitöltené a Mustang alapváltozata és a GT modell közötti űrt a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A négyhengeres EcoBoost motor erősebb változatát építenék a Mustangba?


Valószínűleg egy erősebb EcoBoost motoron dolgozik a Ford, bár hivatalosan még nem erősítették meg ezt a teóriát. A Hagerty magazin egyik újságírója fedezte fel az amerikai NHTSA közlekedési hatóság egyik dokumentumában, hogy két motorkóddal szerepel a 2,3 literes EcoBoost motor a 2020-as modellévben. Jelenleg 310 lóerős a Mustang alapváltozata a négyhengeres motorral, ám a pletykák szerint egy erősebb változatot is piacra dobnak majd belőle. A Ford szóvivője nem erősítette meg a híresztelés igazát, de annyit elhintett, hogy tavasszal érdekes bejelentéseket tesznek majd.
Hirdetés

Logikus lépés lenne egy új lépcsőfok a palettán, ugyanis, amióta kivették a kínálatból a V6-os motort, nagy űr tátong a négyhengeres és a V8-as erőforrás között. Persze most az amerikai piacról van szó, hiszen itthon soha nem forgalmazták a V6-ost, és most is a Camaro 335 lóerős V6-os változatának legfőbb vetélytársa lenne az erősebb EcoBoost. A 2,3 literes motornak létezik 350 lóerős változata is a Focus RS-ben szóval nagy akadályok nincsenek a márka előtt, ráadásul ez a köztes erőforrás akár az európai piacon is megjelenhetne. Ráadásul az árképzésben is lenne mozgástere a Fordnak, hiszen az alap és a V8-as között 9000 dollár a különbség az USA-ban (itthon pedig kétmillió forint).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?