Erősebb és szebb is lett a Maserati kupéja

Genfi előzetes: Sportra frissült a Maserati GranTurismo S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

S helyett immár Sport névre hallgat a Maserati GranTurismo erősebb, de még nem versenyváltozata.

A korábbi GranTurismo S verzió helyébe lép a napokon belül megkezdődő Genfi Autószalonon bemutatkozó Maserati GranTurismo Sport.
Amint a képen is látszik, az első lökhárítót nagyméretű, sűrű szövésű ráccsal borított légbeömlő nyílásokkal egészítették ki, az itt beáramló levegőből a megerősödött motorba és a fékek hűtésére is jut. A fényszóróházakba LED-es nappali menetfény került, szerencsére nem túlzottan tolakodó kivitelben, míg a farrészen sötétebb árnyalatra színezik a lámpatestek középső részét. Utastere sem maradt érintetlen, teljesen áttervezték az első és hátsó üléseket, és a kormánykereket is masszívabb megjelenésű alkatrészre cserélték.
Hirdetés

Alapkivitelben hatfokozatú, kormányról is kapcsolható automata váltóval szállítják, de az opciós listáról továbbra is választható a hatfokozatú szekvenciális manuális szerkezet. Maradt az S jelzésű elődmodell 4,7 literes V8-asa, viszont a korábbi 434 helyett immár 460 lóerőt teljesít: hogy ezt milyen fogásokkal sikerült elérni, s hogyan változik ennek tükrében az 5 másodperces 0-100 km/h-s adat és a 293 km/h-s végsebesség, megtudjuk jövő héten, a hivatalos svájci bemutatót követően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?